Blog

Mijn baby en ik smelten van de hitte! Wat nu?

Het is zover: de hittegolf. De mussen vallen van het dak en je weet dat het strand de enige plek is waar de temperatuur nog een béétje te harden is. Jij en je baby hebben het zweet op jullie rug staan. Wat nu?

Heb je geen puf of hulptroepen om de volksverhuizing naar Zandvoort te ondernemen (file, hutkoffer aan spullen mee), dan heeft Eline, verpleegkundige van het consultatiebureau, een paar verkoelende tips.

Koop een kinderbadje

Een goede voorbereiding is het halve werk. Schaf een badje aan dat je niet hoeft op te blazen (want: zweten) voordat alles is uitverkocht. Laat je baby niet alleen in het water, maar neem hem op schoot of zet hem tussen je benen. Plaats het badje in de schaduw en smeer je kindje goed in met zonnebrandcrème. Een zonnehoedje is ook een must.

Liever geen ijsklontjes

Koud water lijkt lekker, maar dan is de overgang voor het opgewarmde lijfje van je kind veel te groot. Lauwwarm lijkt de beste optie: dat is verfrissend genoeg om lekker af te koelen zonder dat je baby zich een ongeluk schrikt.

If all else fails: het bad

Geen tuin en geen opblaasbadje? Dan is er altijd nog het ‘echte’ bad. Gebruik het babybadje, of laat je normale bad een stukje vollopen. Met een zitje of ligstoeltje op babyformaat die je op de bodem van het bad zet, en opblaasmatrasjes om heerlijk in te dobberen maak je er met z’n tweetjes alsnog een heerlijk waterfestijn van. Zet speeltjes en een koud wijntje voor jezelf klaar, en spetteren maar!

Washandje

Heb je geen bad of tuin? Een simpel washandje doet ook al wonderen! Met een vochtig, niet te koud washandje maak je het al stukken aangenamer voor de kleine. En een tip: zorg ervoor dat je het washandje altijd in je tas hebt zitten zodat je ook buitenshuis altijd een verkoelend momentje kan verzorgen.

Slapen in de hitte

Heb je de dag overleefd dan is het tijdvoor de klamme avond. Slapen in deze hitte is voor niemand een pretje, maar zeker voor de kleintjes niet. Hoe maak je het zo aangenaam mogelijk voor ze? Zorg ervoor dat je huis flink is doorgewaaid. Doe dit niet midden op de dag, maar in de avond wanneer het al ietsje is afgekoeld.

Warm bedje

Denk er ook aan dat het juiste beddengoed en slaapzakje enorm kan schelen in hoe warm het is. Een ongelukje zit in een klein hoekje en daarom zijn waterdichte matrasbeschermers erg handig. Maar in de zomer, en vooral met deze enorme hitte, zijn ze erg warm. En wil je je kleine lekker laten slapen in een slaapzakje? Gebruik dan speciale zomer slaapzakjes. Lodger heeft speciale zomeredities gemaakt van hydrofiel katoen en wij hebben ze voor ze mogen testen. Lees in deze blog wat onze moeders ervan vonden. Spoiler: geweldig;)

 

Heb jij nog een andere tip? Laat het ons weten!