Blog

Met kinderen naar Canada – vraag je ETA aan

De skyline van Vancouver, Niagara Falls en Banff National Park – de top 3 bezienswaardigheden in het mooie Canada. Vooral nummer 2 staat hoog in ons lijstje om te bezoeken! Voordat je deze plekken kunt bezoeken, moet je naast je vliegticket eerst nog iets anders regelen. Ze laten je zonder ETA dit mooie land namelijk niet in. Waar je voor Amerika een ESTA (link naar ander artikel) nodig hebt, heb je voor je reis naar Canada een ETA nodig. Alle regels hebben we voor je op een rijtje gezet en we geven je een handige tip voor het aanvragen!

ETA? Nog nooit van gehoord!

Met een ETA (Electronic Travel Authorization) op zak krijg je toestemming om Canada binnen te komen. Zonder dit digitale bewijs laten ze je geen stap in Canada zetten. Voor een goedgekeurde ETA aanvraag moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Heb je een geldig paspoort? (dat is sowieso handig als je gaat vliegen;))
  • Ben je in een goede gezondheid?
  • Heb je geen strafrechtelijk verleden?
  • Heb je genoeg financiële middelen voor je terugvlucht en je verblijf in Canada?
  • En, heb je een retour- of doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij?

Is dit voor jou ja, ja, ja, ja en ja, dan wordt je ETA aanvraag goedgekeurd. De ETA wordt na de goedkeuring elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Tijdens het inchecken zien ze of er een geldig ETA is gekoppeld aan je paspoort en alleen dan mag je het land in. Dan is het dus héél jammer als je door de inpakstress helemaal bent vergeten jullie ETA aan te vragen!

Hoelang is een ETA geldig?

Zijn jullie een avontuurlijk gezin en wil je heel Canada rondreizen, onthoud dan goed dat je met een ETA maximaal 6 maanden in Canada mag verblijven. Je moet bij de aanvraag een retourticket hebben, anders krijg je hem niet. Een ETA is 5 jaar geldig en binnen die 5 jaar mag je onbeperkt naar Canada reizen, alleen wel steeds maar maximaal 6 maanden. Verloopt je paspoort binnen die tijd en krijg je een nieuwe? Dan moet je ook een nieuwe ETA aanvragen. Ze koppelen het namelijk aan je paspoortnummer en als je een nieuw paspoort krijgt, krijg je een ander paspoortnummer.

En een visum dan?

Nederlandse reizigers hebben geluk, want je hebt alleen een ETA nodig en geen visum als je naar Canada wilt! Dat ‘gelukje’ is niet heel erg bijzonder, want alle inwoners van de landen binnen de EU – behalve Bulgarije en Roemenië – hebben alleen een ETA aanvraag nodig. Thank you Canada!

Met de boot of over land naar Canada

Ter land, ter zee of in de lucht! En gaan jullie dan voor de eerste twee opties? En kom je dus in Canada aan met de auto, boot of cruise, dan heb je geen ETA nodig. Dit is een beetje gek, maar alleen wanneer je per vliegtuig aankomt heb je een ETA nodig.

ETA ook voor kinderen?

Geen kinderkorting, gratis toegang of andere acties voor kinderen bij de ETA. Hoe klein je kinderen ook zijn – iedereen die Canada per vliegtuig wilt binnenkomen, heeft een ETA nodig. Wel is het fijn dat je een groepsaanvraag kan indienen. Bij eVisa Application Service kan je gemakkelijk extra reizigers toevoegen. Zo krijg je steeds een nieuw formulier, zonder dat je telkens weer helemaal opnieuw moet beginnen!

ETA aanvraag is afgewezen, wat nu?

Geen paniek! Je ETA aanvraag wordt echt niet zomaar afgewezen. Alleen in bijzondere gevallen waarin ze denken dat je een gevaar vormt, mag je het land niet in. En ook in dat geval – zonder een ETA – kan je Canada nog binnenkomen. Je moet alleen naar de Canadese Ambassade om een spoedvisum (Visitor Visa) aan te vragen. Zorg er dus altijd voor dat je je ETA ruim van te voren aanvraagt!

Hoe vraag ik een ETA aan?

Je kunt je ETA via de Canadese regering aanvragen. Maar je kunt dit ook doen via een Nederlands bemiddelingsbureau. Dat scheelt jou een hoop kopzorgen en zo heb je minder kans dat je fouten maakt in de aanvraag. eVisa Application Service is een Nederlands bedrijf die je helpt bij de aanvraag van je ETA. Ze staan voor je klaar als je vragen hebt over de informatie die je moet invullen en ze hebben bovendien een Nederlands formulier, zodat de kans op fouten nog kleiner is. Als je dan toch een foutje hebt gemaakt – en ze hebben je aanvraag nog niet verwerkt – kunnen ze dat gemakkelijk voor je veranderen.

Nog meer vragen rondom je vakantie? Misschien zijn deze blogs iets voor je: