Kerstvakantie uitjes
Blog

Kerstvakantie uitjes voor het hele gezin

Kerstvakantie! Yes! Twee weken gezelligheid, lekker eten en natuurlijk heel veel leuke dingen doen. Om je niet te vervelen in de kerstvakantie hebben wij 18 leuke uitjes voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

 •     Cool Event Scheveningen, t/m 13 januari. Of je nu wilt schaatsen, genieten van een lekker hapje, je ogen uitkijken bij de ijssculpturen óf voor de echte die-hards van de roetsjbaan af gaan. Het kan allemaal in Scheveningen deze kerstvakantie.

 

 •     Amsterdam Light Festival, t/m 20 januari. De Amsterdamse grachten zijn tijdens de kerstvakantie feestelijk verlicht. Je kunt fietsend alle 29 licht-kunstwerken bewonderen, maar nog leuker is het met de boot! Ga bijvoorbeeld met de KIDS vaart. Daar worden de kleintjes in het Nederlands meegenomen op een spannende reis langs de kunstwerken! Gratis op de fiets, KIDS vaart t/m 17 jaar 15,-, volwassenen €24,-.

 

 •     China Light Festival in Ouwehands Dierenpark, t/m 6 januari. Het dierenpark wordt weer omgetoverd tot Chinees lichtfestijn. Het is bijna elke dag te bewonderen van 17.30 tot 21.00 uur. Je hebt wel een apart toegangsbewijs nodig!

 

 •     Winter Efteling in Kaatsheuvel, t/m 31 januari. Tijdens de wintermaanden wordt de Efteling omgetoverd tot Winter Wonderland. Sfeervolle pleinen en betoverende attracties en je kan zelfs komen schaatsen en langlaufen. Tickets Winter Efteling €36,-.

 

 • Alone@Home in het DeLaMar Theater in Amsterdam, 2 t/m 4 januari. Deze voorstelling zit vol avontuur, slapstick en live muziek met huiveringwekkende stunts die zijn uitgevoerd in een ingenieus decor, met een knipoog naar de alom bekende film! Leuk voor de kleintjes, maar dus ook zeker leuk voor papa en mama! Tickets vanaf €19,50.

 

 •     Nederlands ijsbeelden festival in Zwolle, t/m 3 maart. Het grootste ijsbeelden festival van Europa komt naar Zwolle! Met ijskunstwerken van wel 6 meter hoog op zo’n 1200 m2 kijk je je ogen uit. Ze hebben ook een WinterWonderland speciaal voor de kleintjes waar Bambi, Pinokkio, Pipi Langkous, Aladin en jog veel meer kinderverhalen zijn uitgebeeld. En niet te vergeten is er ook een ijsglijbaan, springkussen en een bioscoop! Online tickets: Kinderen €10,- en volwassenen €14,50.

 

 •     My First Festival in Tivoli Vredenburg Utrecht, 28 december. Het wordt deze vakantie een groot circus in Utrecht en je luistert er niet alleen naar muziek, maar je gaat ook zelf aan de slag! Rapper Akwasi, Ridder Florian, Freez en Jeroen Schipper komen onder andere langs! Kinderen vanaf 2 jaar €12,50 en volwassenen €15,50.

 

 •     Kerstival in museum Catharijneconvent in Utrecht, 22 december t/m 6 januari. Het museum staat helemaal in kerstsfeer deze vakantie. Er zijn verschillende voorstellingen, je kunt kerstknutselen en de kinderkaravaan van Circus Snor. Kinderen van 6 t/m 17 jaar €7,- en volwassenen €17,-.

 

 •     WILDnights in Wildlands Adventure Zoo Emmen, 22 december t/m 6 januari. Tijdens WILDnights wordt WILDLANDS in de avonduren twee weken lang omgetoverd tot een prachtig verlichte wereld vol onverwachte ontmoetingen. Bekijk de licht- en lasershows of de magische illusieshow van Villa Magica en warm daarna op bij het kampvuur met winterse hapjes en drankjes. Ticket kost €13,50 als je hem online koopt.

 

 •     Winter Station in het Spoorwegmuseum Utrecht, 22 december t/m 6 januari. Het museum is helemaal in kerstsfeer en er kan natuurlijk ook geschaatst worden en zelfs tussen de treinen! Bovendien zijn de schaatsen gratis te leen. Iedere dag is er een wisselend programma dus neem wel een kijkje in het programma. Online ticket €16,50.

 

 •     Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort, 27 t/m 30 december. Het park is op deze dagen extra lang open en je stapt zo de gezelligheid in. Er zijn verschillende muziekoptredens tijdens deze avonden en met alle mooie lichtjes in het park nog sprookjesachtiger. Verder is er ook nog een Sleebaan en hebben ze lekkere stamppot, oliebollen en glühwein. Tickets zijn €12,50.

 

 •     Groningen On Ice, t/m 6 januari. Van 22 november 2018 tot en met 6 januari 2019 staat er een overdekte ijsbaan van 600+ m2 inclusief schaatsverhuur op de Grote Markt in hartje Groningen. Lekker schaatsen tussen het winkelen door! Toegang + schaatsverhuur €7,50.

 

 •     Winterpaleis Het Loo, Apeldoorn, t/m 6 januari. Kom alles te weten over het werk van de werknemers in het paleis, zoals de koetsier, de tuinvrouw en de lakeien! Verder kan je meedoen aan verschillende quizzen én mag je de schaatsbaan natuurlijk niet missen! De schaatsen kun je gratis lenen. 4 t/m 12 jaar €5,- vanaf 13 jaar is het €7,-.

 

 •     Lichtkunstroute in Den Helder, t/m 11 januari. Den Helder staat deze periode in het teken van lichtkunst. Indrukwekkende lichtobjecten en lichtkunst zetten de binnenstad in de schijnwerpers. Op 15 december om 18.30 uur wordt de route officieel geopend.

 

 •     Winterdroom bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, t/m 26 december. Tot en met Tweede Kerstdag waan je je in een winterparadijs bij de Orchideeënhoeve. Verder zijn er dit weekend vanaf 17.00 de lichtjesavonden in de Hoeve. Er is dan livemuziek en de elfjes steken duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan. Kosten lichtjesavonden t/m 12 jaar €5,- en vanaf 12 jaar €6,50.

 

 •     Winter Vuurwerk Scheveningen, 23 december 18.00 uur. Op vier zondagavonden in December is er een groot vuurwerkspektakel te bewonderen op het strand voor het Kurhaus in Scheveningen. Dit wordt alweer de laatste zon, dus hopelijk werkt het weer mee en kan het door gaan. Houd hun website dus goed in de gaten!

 

 •     Sprookjes van de Haar, in Kasteel de Haar, Haarzuilens, 25 december t/m 6 januari. Kasteel de Haar staat deze kerstvakantie in het teken van Hans & Grietje Doe mee aan een ‘knibbel, knabbel, knuisje, kasteel’ speurtocht, bezoek het snoephuisje in het bos en neem vooral ook een kijkje bij de show! Kinderen 4 t/m 12 jaar €12,50 en volwassenen €16,-.

 

 •     Disney on Ice in de Jaarbeurs Utrecht, 22 t/m 30 december. Ontmoet álle Disneyfiguren al schaatsend op het ijs tijdens Disney on Ice deze vakantie. Van Anna en Elsa tot Dory, ze zijn er allemaal! Tickets vanaf €23,50.

 

 •     Groot Kerstcircus op het Malieveld in Den Haag, 22 december t/m 6 januari. De twintigste editie van dit familie circus wordt dit jaar extra groots aangepakt. Ze doen spectaculaire stunts en er komen maffe clowns met een hoog showbizz gehalte langs. Kinderen €16,50 en volwassenen €20,50.

 

Volgens mij hoeven jullie je dus niet te vervelen deze kerstvakantie! Veel plezier!