Blog

Hoe vindt je de beste camperverzekering?

Het is niet het leukste onderwerp maar verzekeringen zijn soms best handig op vakantie. Zo is een goede camperverzekering redelijk onmisbaar voor een zorgeloze campervakantie. Maar voor welke camperverzekering kies je en welke verzekeringsvorm is de beste keuze? Wij hadden geen idee. Daarom vroegen we Lars van Diks verzekeringen om deze blog te schrijven.

Een camper is een waardevol bezit. Met de camper kun je op een ontspannen manier Nederland en de rest van Europa verkennen. Met een op de camper en op jullie wensen afgestemde camperverzekering ga je met een beter gevoel op reis. Maar waar vind je de juiste verzekering? Op Diks.nl ben je op de juiste website. Wij kunnen zorgen voor een verzekering op maat tegen een eerlijke premie.

Waar let je op bij het kiezen van een camperverzekering?

Je kunt naar een willekeurige verzekeraar bellen en een camperverzekering aanvragen. Beter is om te vergelijken. Daarbij let je niet alleen op de premie, maar zeker ook op de voorwaarden. De meeste verzekeraars bieden gelijke verzekeringsvormen aan, maar dat wil nog niet zeggen dat er geen onderlinge verschillen zitten in de dekkingen.

Welke dekking kies je?

Voor de camperverzekering heb je de keuze tussen de volgende drie verzekeringsvormen:

  • WA – Schade aan jouw eigen camper draagt de verzekeraar niet. Uitsluitend met de camper aan anderen aangerichte schade keert de verzekeraar uit;
  • Aangevuld met beperkt casco – Naast schade veroorzaakt aan anderen, keert de verzekeraar ook uit bij bepaalde schadeoorzaken. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij diefstal en ruitbreuk;
  • Aangevuld met casco – Aanvullend keert de verzekeraar bijvoorbeeld ook de eigen schade uit na een ongeval.

Welke camperverzekering kies je?

Bij voorkeur kies je de camperverzekering met de ruimste dekking, maar financieel moet dat ook uit kunnen. De WA casco is de ruimste dekking, maar natuurlijk ook tegen de hoogste premie. Kiezen voor de ruimste dekking moet wel uit kunnen. Ook oudere campers hebben vaak toch nog een hoge dagwaarde. Hierdoor kan het vaak wel uit om voor een camper van 15 jaren of ouder te kiezen voor de WA casco verzekering.

Kies voor de ruimste dekking tegen de laagste premie

Het kan gebeuren dat de WA casco maar iets duurder is dan de WA beperkt casco. Tegen een iets hogere premie kun je dus een veel betere dekking krijgen. Wees dus kritisch en kies de camperverzekering niet willekeurig, maar weloverwogen. Door te vergelijken op premie en de voorwaarden kies je voor de beste camperverzekering tegen een eerlijke premie. Door het vergelijken kun je ook zien wat de verschillen in premie zijn tussen de drie verzekeringsvormen. Op deze manier kun je eenvoudig een keuze maken voor één van de verzekeringsvormen.