Vakantietip

De leukste Halloween-tips voor dit weekend

Het laatste weekend van oktober alweer! Een mooi moment om een gouwe ouwe rubriek uit de la te trekken: ‘de Weekendtips’. Vanaf nu delen we weer wekelijks met jou een hele rij aan leuke uitjes om ervoor te zorgen dat je je dit weekend niet verveeld! Dit weekend staat in het teken van Halloween. Lees ze door en alvast veel plezier!

Weekend in Noord-Nederland

Avonturenpark Hellendoorn is dit weekend Heksendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is dit weekend helemaal in de griezelsfeer ingericht tot Heksendoorn. Zo is het park met meer dan 2000 pompoenen versiert.  Zijn er speciale  theatershows, spookhuizen en kun je na het voltooien van allerlei opdrachtjes worden benoemd tot “hulpheks” en mag je een Heksendiploma in ontvangst nemen.

Leeftijd: De activiteiten verschillen per leeftijd. De Heksendoornavonden vanaf 19:00 zijn niet geschikt voor kleine kinderen.
Tijden: Het park is geopend van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag zelfs tot 23:00. 

Kosten: tot en met 3 jaar gratis. Daarna kost een ticket vanaf 17,49 p.p. 

https://www.avonturenpark.nl/heksendoorn/

Dia de los Muertos op Landgoed Nienoord

In Landgoed Nienoord kun je Mexicaans griezelen dit weekend. Zij vieren namelijk de feestdag Dia de los Muertos (bekend van de Disney-Pixar film Coco). Zo is er een show ”Dans de Poco Loco” en krijg je een toverstaf bij de kassa. Het Halloween gedeelte is op een apart stuk van het park. Dus ben je even klaar met griezelen, dan kun je daar even bijkomen. 

Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden:Het landgoed is open van 10:00 tot 17:00.

Kosten: Kosten voor kinderen onder de 2 jaar zijn gratis, daarna is het 8,95 en bij een groep van 15 personen krijg je korting. 

Sweet Halloween Attractiepark Drouwenerzand

Ook Attractiepark Drouwenerzand staat dit weekend in het teken van de griezligste periode van het jaar. Zo is er Sweet Halloween. voor kinderen in de basisschoolleeftijd. ZIj krijgen een knipkaart voor: 3 gratis creepy spelletjes op het Winterplein (altijd prijs), gratis oliebol en gratis broodje hotdog. En kunnen ze pompoen uithollen, enge wonden laten maken, schminken en is er aan het einde een rote vuurwerkshow!

Voor de oudere kinderen (12 plus) is er Scary Halloween vanaf 18:00. 

Leeftijd: Basisschool
Tijden:Het landgoed is open van 13:00 tot 17:00.

Kosten:  De tickets zijn 22,50 p.p. inclusief gratis toegang tot de Halloween Huizen.

 

Weekend in de Randstad

Halloween in het EYE Filmmuseum in Amsterdam

In het EYE Filmmuseum in Amsterdam kun je dit weekend een heuse Halloween grime-workshop volgen. Onderleiding van een professionele grimeur leer je  verschillende grimetechnieken door het gebruik van onder andere wax en nepbloed (5-12 jaar).

Daarnaast zijn er twee leuke films  om te bezoeken: Nelly Rapp – Monsteragent om 12:45 en Dolfje Weerwolfje om 14:45.

Leeftijd: vanaf 4
Tijden: Voor de workshop zijn er verschillende tijden beschikbaar en een kaartje kost € 7,50.
Kosten: De kosten voor de films zijn voor kinderen t/m 11 jaar 7,50 en een standaard kaartje kost 11,50.

 

De Nacht van de Nacht in het Amsterdamse Bos

 

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker, zo ook in het Amsterdamse Bos. Laat het donker donker, ga met de boswachters het donkere Bos in en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober.  Zet daarbij al je zintuigen op scherp.

Leeftijd: Basisschool en ouder
Tijden:
 Om 19:00-20:30 uur voor gezinnen. Om 21:00 uur voor volwassenen. Wie durft er mee?

Halloween in Het Plaswijckpark 

Het Plaswijckpark in Rotterdam staat ook dit jaar weer helemaal in het teken van Halloween. Laat je schminken als je favoriete griezel, maak de spannendste knutselwerkje om je vrienden je laten schrikken of maak een echte heksenbezem. Hebben de kinderen trek gekregen? Ga dan gezellig marshmellow roosteren of spookpannenkoeken eten in de Boshut. Ook krijgen alle kinderen een stempelkaart voor leuke activiteiten. Wanneer de kaart vol is leveren ze hem in bij de Kadowinkel en ontvangen ze een klein cadeautje.

Leeftijd: Alle
Tijden:
Het park is geopend van 10:00 tot 18:00. De kosten voor 0 t/m 1 jaar is gratis.
Kosten: Kinderen van 2 t/m 12 is 14,95. Kaartje voor volwassenen is 14,95. 

 

https://www.plaswijckpark.nl/halloween-tijdens-de-herfstvakantie/ 

 

Weekend in Zuid-Nederland

Griezelen en lachen in Toverland

Toverland organiseert Halloween-activiteiten voor verschillende leeftijden. Onder de 12 jaar kun je naar de Halloween Days.  Van 10:00 tot 18:00  kunnen jullie er onder andere griezelen met een lach tijdens spannende familieshows. Voor alle kinderen boven de 12 jaar is er Halloween Night van 19:00 tot 23:00, wat een stuk griezeliger is dan overdag. Met spannende scare zones en een magische afsluiting met spectaculair vuurwerk.

Leeftijd: Alle
Tijden: van 10.oo uut tot 23.00
Kosten:
voor kinderen onder de 90 cm is het gratis. Kinderen tussen de 90-140 cm zijn
27,50 en kinderen en volwassenen boven de 140 zijn 37,50. 

Ontsnap aan de griezelige piraten in DippieDoe in Best

Ontsnap aan de griezelige piraten die zich overal in het park kunnen verschuilen. Ze zijn vervloekt door een kwade zeedemoon, die de macht wil grijpen! Wanneer een duivels boek vol spookverhalen wordt opengeslagen, schieten felle vlammen de nacht in. Durf je te blijven tot het donker wordt…?

DippieDoe in Best (Eindhoven) wordt van 25 t/m 30 omgetoverd tot DippieBoe. Tijdens DippieBoe zijn alle attracties omgebouwd tot een griezelig Halloween paradijs voor de kleinste.

Leeftijd: Alle
Tijden: Het park is geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur, en de griezelavond start om 18.00 uur.
Kosten: Kosten kinderen t/m 1 jaar: gratis. Dag ticket 2 t/m 99+ jaar:
16,50. De avond tickets zijn € 11,95. 

Happy Halloween Kids Time bij de Motion Experience

Bij Motion Experience in Eindhoven is er in de ochtend Happy Halloween Kids Time voor de kinderen t/m 12 jaar. Trek je engste verkleed kleren aan. Schmink hoeft niet want dat kan je bij Happy Halloween Kids Time. Geschminkt en wel begin je aan de griezelige Halloween speurtocht.

In de middag kunnen oudere kinderen en volwassen lekker griezelen met het normale Halloweenprogramma.

Leeftijd: Alle
Tijden: 9.30 tot 18.00
Kosten: De kosten voor een kaart zijn 10,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Normale tickets kosten 15,-. 

Dat was hem weer voor deze week! Tot in november! 

Heb jij nog leuke tips voor de komende weekenden? Laat het ons weten.