Blog

DeLaMar Theater – ook voor kinderen!

DeLaMar Theater is voor mij geen onbekend terrein. Alweer negen jaar geleden opende koningin Beatrix het compleet gerenoveerde gebouw in Amsterdam.  Sindsdien zal toch elke Amsterdammeer dit pareltje in Amsterdam al eens hebben bezocht. Maar voor onze twee kleine meisjes was dit nieuw. Dus gingen wij deze voorjaarsvakantie op avontuur.

1.000 wegen naar het DeLaMar Theater

Het avontuur begon in de Uber. Dit was niet hoogstnoodzakelijk, omdat er vlakbij een prima parkeergarage is en er op geen 5 minuten lopen van alle windrichtingen tramverbindingen zijn. Maar ik had zin om het ons eens extra makkelijk te maken. Het was immers vakantie. Bovendien paste deze luxe ook eigenlijk heel goed bij de musical die we mochten bezoeken: De Kleine Zeemeermin. Ofwel ‘de onderzeeprinses’, als ik mijn twee kleine prinsesjes moet geloven.

Stadschouwburg Amsterdam maar dan wat minder pretentieus

Het leuke aan het DeLaMar Theater is dat de theaterbeleving al voor de deur begint met de prachtige rode loper die voor de bezoekers is uitgerold. Eenmaal binnen mag je via de fluwelen rode trap naar de foyer.  Het DeLaMar Theater lijkt qua allure wel een beetje op de Stadschouwburg Amsterdam maar dan wat minder pretentieus. Ik hou ervan!

 

 

 

Chocomel met Titus en Fien

Ik kom niet graag te laat, dus vaak veel te vroeg. Nu ook. En dus hadden we plusminus 30 minuten om naar de dichte deur van de zaal te kijken. Gelukkig was er in de foyer van alles te doen voor de kids. We dronken Chocomel en kochten wat versnaperingen. Maar het hoogtepunt was toch wel dat de personages Titus en Fien klaar stonden om met ze op de foto te gaan.

 

Warm welkom

10 minuten voor aanvang vonden de dames het wel tijd om bij de deur te gaan staan wachten. Ze hadden al dagen naar de musical uitgekeken. Toen de deuren opengingen renden ze naar binnen en namen ze plaats op ‘onze’ stoelen. Om daar een mooi boekje over de musical te vinden. Wat een warm welkom! Ook aan zittingverhogers was gedacht  door de mensen van DeLaMar. Geen overbodige luxe met een mix aan grote en kleine mensen in de zaal.

Ademloos genoten

Vanaf het moment dat de lichten uit gingen, het gordijn opging en het prachtige decor voor ons zichtbaar werd, tot aan de buigingen van de acteurs hebben de meisjes ademloos genoten van de musical. Na de voorstelling mocht het boekje mee naar huis. En wat was het bijzonder dat ze Titus en Fien terugzagen op het podium. Het feest was compleet!

 

Pasta met rode saus

Ons avontuur sloten we af met een pasta met – hoe kan het ook anders – rode saus bij Eddy Spaghetti. Altijd goed en lekker makkelijk.

 

Kinder­programma DeLaMar Theater:

.