Atlantis Ibiza
Blog

Atlantis: het mysterie van Ibiza. Wij gingen er met 4 kinderen naartoe!

Er gaan verschillende verhalen de ronde op Ibiza over Atlantis. Sommigen zeggen dat Atlantis een verborgen, verzonken stad is en dat Es Vedra het topje daarvan is. Wat zeker is, is dat Atlantis een bijzondere magische plek is en verborgen is het zeker want het vinden kan soms best lastig zijn. Op avontuur dus! Lees hier alles over Atlantis en onze tips & tricks!

Omdat er geen echte aanwijzingen zijn hoe je bij Atlantis komt en als je er met de auto naar toe gaat je nog zo’n half uur tot een uur moet lopen vonden wij het extra leuk om dit avontuur aan te gaan. Let’s GO!

 

Hoe kom je bij Atlantis?

Sowieso is het handig om een auto te hebben op Ibiza, en zeker als je naar Atlantis wilt gaan. Gebruik je Google Maps om naar Sa Pedrera De Cala D’hort te navigeren. Rijd zo ver mogelijk door totdat je bij de parkeerplaats komt. Er kunnen zo’n 10/15 auto’s staan en je herkent het omdat dit het einde van de weg is. Vanaf de parkeerplaats heb je twee wegen die je kan nemen. De ene is naar Es Vedra de andere naar Atlantis. Neem het linker pad waar je ook een bordje Atlantis ziet staan. De tocht gaat nu echt beginnen! Wel even slim om je auto na te kijken voordat je weg loopt. Laat echt helemaal niets in je auto liggen, niet eens een tas met strandspullen. Aangezien dit een erg afgelegen plek is, worden er weleens autoramen ingegooid.

 

De wandeling naar Atlantis

Eenmaal aangekomen, begint de wandel- en klimtocht. Wij waren met 4 kleine kinderen en dat was best een opgave. Maar hé, je bent avonturier of je bent het niet! De tocht begint met een kronkelig pad, het is tot dit moment niet helemaal duidelijk hoe je moet lopen, maar als je na zo’n 5 minuutjes de steencirkels tegenkomt weet je dat je goed zit! En kan je het steile pad naar beneden volgen.

Steencirkels

Ready to climb! De twee oudste (8 en 11 jaar) konden het prima aan en vonden dat geklim en geklauter alleen maar ontzettend leuk. De twee jongste van 2 en 4 maanden hadden het iets lastiger, of laten we zeggen dat mijn broer het iets lastiger had, want die tilde de twee de gehele route. De kleinste in de draagzak en de ander aan de hand. Onderweg naar beneden klimmend noemde iedereen ons al zo ontzettend dapper om dit met 4 kleine kinderen te doen en ja dat vonden wij zelf ook!

Tijdens het wandelen heb je al zo’n ontzettend mooi uitzicht dat dat het zeker waard is. Het eerste deel van de wandeling naar beneden was wat ons betreft het zwaarste met veel hoogte verschil. Je moet niet in de stress schieten als je opeens een kruising tegenkomt, maar geen bordje met welke richting je nu op moet. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen, maar ze zijn allemaal ongeveer even lang en hobbelig. En alle routes eindigen bij de zandduin waar je vanaf kunt rennen en wat de laatste ‘hindernis’ is totdat je er bent. Finally!

Atlantis

Eindelijk beneden aangekomen is het tijd voor een verfrissende duik in de waterbassins of een duik in de zee. En bewonder alle uitgehakte gezichte en schilderingen op de rotsen. Wij hebben er zo’n 50 minuten over gedaan, maar normaal gesproken ben je in een klein half uurtje wel.

Met oudere kinderen is dit dus zeker een aanrader om te doen, en weer eens iets anders dan het strand en het zwembad. Vergeet niet je zwemkleding, goede sportschoenen/sneakers en genoeg water mee te nemen want dat heb je wel nodig. Wees slim en vertrek in de ochtend want dan heb je niet de enorme hitte van de middag tijdens het wandelen.

Goed onthouden:

  • Neem veel water en je zwemspullen mee, laat de rest thuis (niets in de auto laten)
  • Goede schoenen! Deze tocht kan je echt no way op je slippers doen!
  • Smeren, smeren, smeren. De zon staat vol op je en zonnebrand is dus zeker een must-have
  • Eten/snacks meenemen. Beneden is geen eettentje of iets dergelijks.
  • Ga in de ochtend. De zon is dan nog niet zo vel en bovendien heb je de water bassins dan nog voor jezelf!