Blog

Aanrader: Met het hele gezin op avontuur in Zweden!

Afgelopen Kerstvakantie ben ik met mijn gezinnetje in Zweden geweest. Na deze eerste kennismaking in de winter, gaan wij snel een keertje terug om Zweden in de zomer of lente te ontdekken. Want wat mij betreft is Zweden een geweldig vakantieland voor gezinnen!  Daarom stel ik je graag voor aan Annette. Annette werkt voor Buro Scanbrit als reisspecialist en kan je alles vertellen over Zweden en de to do’s met kids!

Buro Scanbrit is al ruim 50 jaar de specialist voor reizen naar Noordwest-Europa. De reisspecialisten kennen alle bestemmingen tot in detail. Het leuke is dat de reisspecialisten zelf op pad gaan om de beste accommodaties en mooiste rondreizen samen te stellen. Annette heeft met haar gezin de provincie Dalarna in Zweden ontdekt en vertelde ons haar top 5 leukste to-do’s met kids als je op zwedenvakantie bent in Zweden. ABBA zong al eens over een ‘Dancing Queen’, maar Annette noem ik een Zweden-Queen!

Kajakken op het Runn Meer

Lekker sportief bezig zijn en ook nog eens de prachtige natuur van Zweden bewonderen vanuit de kajak. In het hart van Zweden op het Runn Meer kan je kajaks huren bij Främby Udde. Met de mooie, typische Zweedse huisjes aan wal en de eendjes in het water is het hier heerlijk relaxed kajakken. Het leuke is dat er in het meer allemaal eilandjes zijn waar je naar toe kan peddelen. Leuk voor alle leeftijden, want als je kids te klein zijn stap je gewoon met zijn tweeën in een kajak.

Bezoekje aan de kopermijn in Falun

Een bezoekje aan de kopermijn in Falun mag volgens Annette ook echt niet ontbreken tijdens je rondreis! Op het terrein rijdt een toeristentrein en je kunt er ook voor kiezen om zelf de mijn met een gids in te gaan.

Annette: “Ze vertellen je alles over de legendes van de vroegere mijnwerkers en je leert waar de typische rode kleur van de Zweedse huizen vandaan komt”.

Leuk voor thuis: je kan daar zelfs een pot rode verf kopen, kan je thuis aan de slag! Gewoon het schuurtje in de tuin, niet je hele huis rood gaan schilderen hoor;)

Wilde dieren bewonderen in het Orsa Roofdierenpark

Elk kind raakt bewonderd door dieren en al helemaal van niet alledaagse dieren zoals beren of lynxen. Het Orsa Roofdierenpark moet je daarom zeker op je to-do-lijstje zetten.

Annette: “Midden in de bossen nabij het Siljanmeer ligt dit ruim opgezette park. Je ziet hier verschillende soorten beren, lynxen, veelvraten en veel andere inheemse dieren in hun natuurlijke omgeving leven. Het leuke aan dit park is dat ze overal leuke plekjes voor kinderen hebben gemaakt waar ze kunnen spelen en interactief bezig kunnen zijn terwijl ze iets leren over de dieren”.

Op stap met de padvinders in Säfsen

Staat Säfsen al op jullie reisroute? Wanneer je in Säfsen verblijft, kunnen de kinderen een dagdeel mee op pad met de kidsclub. Niet zomaar een kidsclub, maar eentje met ervaren padvinders.

Annette: “De kinderen worden mee op avontuur genomen in en om het park; lunchpakket mee in je rugzak en met andere Nederlandse kinderen wandelen, worstjes grillen en in de speeltuin je uitleven. ‘s Middags is er dan nog tijd om een duik in het meer te nemen”.

En als de kids op pad zijn, dan kunnen mama en papa even ontspannen en rustig genieten van de omgeving. Yay!

Frambozen plukken in de zomer

Weet jij waar frambozen vandaan komen? Als je in augustus naar Zweden gaat, lijkt het wel of alle frambozen uit de supermarkt hier vandaan komen.

Annette: “In augustus zijn de frambozen rijp en kan je ze echt overal plukken – dat maakt een wandeling door de natuur toch weer net iets leuker voor de kids.”

Wil jij ook naar Zweden met je gezin?

Annette’s reis is een echte belevenis voor kinderen. Net als de Arvid, zoals Buro Scanbrit de rondreis heeft genoemd. Deze reis biedt naast veel natuur ook veel leuke activiteiten voor de kids. Een rondje in de provincie Dalarna kan je in 13- tot 18 dagen maken, waarbij je onder anderen in  Säfsen Resort slaapt en langs het Siljanmeer reist waar het Orsa Roofdierenpark ligt. Nog een tip van ons: Vlakbij de Noorse grens ligt het park Idre Fjäll – een natuurpark met ruige natuur en de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskärs Vattenfall. En vergeet niet te zwaaien naar de rendieren als je aan komt rijden in het park, die staan namelijk gewoon langs de weg.

Gaat de reis dit jaar naar Zweden? Neem dan even contact op met Annette of met één van haar collega’s van Buro Scanbrit. De rondreis Arvid inclusief overtocht en verblijf in vakantiewoningen is al vanaf € 235,- p.p. te boeken.