Blog

6 tips voor een ontspannen wintersportvakantie

Het wintersportseizoen is eindelijk écht aangebroken. De sneeuw valt met bakken uit de lucht, de skiliftjes zitten weer vol, en ook de apres-ski-gelegenheden staan te popelen om alle vakantiegangers rijkelijk te voorzien van liters bier, glühwein en flugels.

Hoewel jullie waarschijnlijk al jarenlang ervaring op de latten hebben, zijn jullie kinderen mogelijk nog volledig bleu op het gebied van alles wat met sneeuw te maken heeft. Geen nood, met onze tips ga je alsnog een onbeorgde skivakantie tegemoet.

 1. Dagje in skiën bij Snowworld
  Als je voor het eerst met kinderen op skivakantie gaat, is het wellicht een goed idee om een dagje ‘in’ te skiën bij Snowworld. Dat is natuurlijk niet hoognodig, maar leuk is het wel. De kleintjes krijgen op die manier alvast een beetje gevoel op de latten en zullen zich mogelijk nog meer verheugen op de aankomende skivakantie.
 1. Zet ze niet meteen hele dagen op les
  In veel wintersportgebieden kunnen kinderen al vanaf drie jaar skiles krijgen. Zet ze niet meteen hele dagen op les, maar begin met halve. Het moet immers wel een beetje leuk voor ze blijven. Terwijl zij de kneepjes van het vak leren, kunnen jullie in alle rust de zwarte piste af. Of je pakt een terrasje in de zon. Na de lunch gaan jullie weer met het hele gezin op pad. Hartstikke gezellig én leuk om je eigen kinderen steeds beter te zien worden. Een beetje van jezelf en een beetje van de skileraar.
 1. Huur een ruim appartement
  Zorg voor een appartement waarbij iedereen na het skiën een beetje zijn eigen ruimte heeft. Zo kan de hele familie na een intensieve dag een beetje tot rust komen en stapt iedereen de volgende dag lekker uitgerust weer op de latten.
 1. Pak ook een keer de slee
  De meeste kinderen vinden skiën hartstikke leuk, maar het leren ervan vergt veel energie. Wees daarom niet te streng, en pak ook een keer de slee als ze het een middagje echt gehad hebben. Er gaat voor kinderen niets boven een ouderwetse sleepartij, vooral als papa of mama gezellig mee doen.
 1. Goede kleding
  Zorg voor goede kleding. Kou is vervelend, maar warmte is ook niet fijn. Houd de weersvoorspellingen dus goed in de gaten. Zorg bij een koude vakantie voor thermokleren, goede handschoenen en oorbeschermers. Bij lekker weer zijn je kinderen perfect af met een trui en een waterdichte jas die open kan wanneer het te warm dreigt te worden.
 1. Vergeet niet de spelletjes, films en boeken
  Neem een fijne voorraad spelletjes, boeken en goede films mee. Warme chocolademelk erbij, en je zult je kind niet gelukkiger krijgen. En dat mag ook wel. Na zo’n lange dag op de latten mogen die kleintjes best beloond worden.