Blog

Kamperen met kinderen: deze 6 dingen heb je écht nodig

Kamperen like the old days zit er niet meer in als je kinderen hebt. De hele dag in je tentje liggen, drie flessen wijn per dag drinken of ongestoord aan een rustiek meertje hangen, wordt toch allemaal net iets lastiger als er kiddo’s in het spel zijn.

1. Percolator | 2. Badjas Kidscase en Sandaaltjes Salt Water | 3. Thermosfles Bobble | 4. Porta Potti | 5. Trappelzak Marks & Spencer | 6. Picknickkleed Anorak

Edoch! Niet getreurd, ook kamperen mét kinderen kan hartstikke leuk zijn. Sterker nog, het is geweldig. Je moet er alleen wel even de juiste tools voor meenemen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 1. De Percolator of Moka (1)
  We weten, kinderen zijn soms best uitputtend. Er is dan ook niets fijner dan je dag te beginnen met een goede bak koffie. Tijdens het kamperen doe je dat met de Percolator, een apparaat dat nooit of te nimmer teleurstelt. Doordat het water dat door de koffie heen gaat behoorlijk heet is, krijg je een heerlijke kop koffie. Goedemorgen!

>>> Check al onze campingtips <<<

 1. Badjasjes en waterschoentjes (2)
  Als puber vond je waterschoenen afzichtelijk. En hoewel je daar nog steeds achter staat, zijn ze wel verdomd handig. Voor je kinderen dan met name. Schoenen aan, badjas aan, en in optocht naar de douche. Handig: geen glijpartijen en schone voeten. Uitgedoucht? Afdrogen, badjas weer aan en terug naar de tent. Daar kan het aankleedfestijn beginnen: veel prettiger dan in zo’n klam klein douchehokje.
 1. Een klein thermosflesje (3)
  Een gasstelletje is leuk, maar niet op een doodstille camping om zes uur ’s ochtends met een gillende en hongerige baby op je arm. Water koken duurt eeuwig. Wees daarom verstandig en kook ’s avonds al wat water dat je in de thermosfles doet. Heb je binnen een no-time een heerlijk papje voor de kleine klaarstaan.
 1. De Porta Potti (4)
  Met een toiletrol onder je arm naar de wc. De ervaren kampeerder doet het vol overgave, anderen rennen nog liever tien rondjes naakt over de camping dan dat ze met een wc-rol worden gespot. De Porta Potti is wat dat betreft de ideale oplossing. Het apparaat neemt wat ruimte in, maar dan heb je ook wel wat: geen sprintjes naar het toiletgebouw, geen kans op een omvallende (wc)emmer én een tevreden kind. Oh ja, jij mag er natuurlijk ook op.
 1. Slaapkleding voor dag en nacht (5)
  De temperatuur tijdens het kamperen kan flink verschillen. Zo kan je overdag je tent uitgebrand worden, terwijl het ’s nachts vaak afkoelt tot het vriespunt. Zorg er daarom voor dat je kinderen slaapkleding meehebben voor beide situaties.
 1. Een groot picknickkleed (6)
  Je bent hartstikke dol op je kinderen, maar het is best fijn als ze tijdens het kamperen wat vriendjes maken zodat jij ook even achterover kunt leunen. Goed idee: neem een groot picknickkleed mee. Je zult zien dat dit een enorme aantrekkingskracht heeft op de jonkies op de camping. Binnen een mum van tijd zit het hele kleed gegarandeerd vol, hartstikke gezellig.