Blog

5x kindvriendelijke wintersport Frankrijk

Sneeuwhappen! Kinderen vinden het geweldig. En als je je kindvriendelijke wintersportvakantie ook nog eens doorbrengt in het Franse Les Portes du Soleil zit je helemaal goed. Want ook voor ouders is het hier op en top genieten: sfeervol, goed bereikbaar met auto en vliegtuig en alles wat je nodig hebt dichtbij.

Wintersportvakantie hotspots

De dorpjes Chatel, Morzine en Les Gets zijn de drie absolute uitblinkers in het romantische Les Portes du Soleil. Deze drie family hotspots zijn door de Franse overheid bekroond met het label ‘Famille Plus’. Dat eenvoudigweg betekent dat je je hier met je hele gezin zeker een week opperbest zult vermaken.

De Frankrijk-top 5 van Belvilla

Of je nu met familie en vrienden reist, of knus met je gezin: bij Belvilla vind je een schat aan heerlijke vakantiehuizen in het mooie Les Portes du Soleil. Onze 5 favorieten:

  1. Châtel
  2. Morzine
  3. Les Gets
  4. St Jean D’Aulps
  5. Abondance

For old times’ sake

Al is er van alles voor het kroost te doen, het echte wintersportgevoel van vroeger krijg je natuurlijk pas als jij en je lief er ook even samen op uit kunnen. Kinderen vanaf 2 jaar kun je overdag vaak wel stallen bij een lokale opvang. Maar de gouden tip blijft toch om het gezelschap van je vrienden of (schoon)ouders op te zoeken en samen een groot huis te huren. Of appartementen vlakbij elkaar, zoals in het prachtige Résidence Le Chalet d’Angèle. Heb je er meteen een berg kindervoorzieningen bij.

Meer over Les Portes du Soleil