Blog

5x kindvriendelijke uitjes voor in de herfstvakantie

Hee, nou kop op! het einde van de zomer is zo erg niet. Want gelukkig betekent dat óók het begin van de herfst! En dát is ook leuk – kleurtjes aan de bomen, warmere maaltijden en koudere nachten (lees trui en een kleedje op de bank!). En laten we eerlijk zijn, zó erg is het niet dat dan nu ook de pepernoten in de schappen liggen! Deze herfstvakantie is het perfecte moment om nog even met de kinderen erop uit te gaan. Hieronder heb ik wat leuke tips voor je op een rijtje gezet. Dus trek je regenlaarzen en trui aan en ga op avontuur!!

1: Op Dino avontuur!
Zijn jouw kids helemaal gek van alles wat ook maar een beetje met dinosaurussen te maken heeft? Dan zit er maar één ding op deze herfstvakantie: geef je over aan de fantasiewereld van je kinderen en spoed je naar DierenPark Amersfoort. Daar is namelijk van 14 t/m 29 oktober een dino-ei verstopt! Ga op avontuur en vindt waar het ei verstopt zit tussen de dino’s. Super spannend.. Bestel je tickets online.

2: Halloween – Julianatoren
BREAKING NEWS: Halloween valt dit jaar super handig in de herfstvakantie! Daarom is het deze herfstvakantie een héél klein beetje griezelig is bij Kinderpretpark Julianatoren! Maar vooral ook heel gezellig! Het park staat deze herfstvakantie helemaal in het thema van griezels. Dus kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk, spook mee bij Jul’s Griezelfeest, maak een tocht door het Griezeldoolhof of dans lekker mee met griezelpassen tijdens een Halloween Dansles. En griezel samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia tijdens de geweldige Spookshow! Meer informatie vind je hier.

3: Met je eigen kleine kabouter op zoek naar paddenstoelen!
Het is weer tijd voor kabouters en paddenstoelen dus ga lekker het bos in deze herfstvakantie. Neem je kleintje mee op avontuur door de prachtige kleuren van de bomen. De ANWB helpt een handje mee en heeft de leukste paddenstoel-routes voor ons uitgestippeld:

4: Museumkidsweek
Het avontuur wacht deze herfstvakantie in musea! Van 12 tot en met 27 oktober staan alle musea in het teken van leuke kinderactiviteiten! En het thema is dit jaar: reizen! Dus waan je weer even op een heerlijke zonvakantie aan het strand en geluk! Doe ook mee met de inspecteurswedstrijd en maak kans op een mooie prijs! Meer dan 140 andere activiteiten vind je in de activiteitenagenda van Museum-inspectie week!

5: Knus op de bank
Of doe gewoon even helemaal niks. Want hoe lekker is het om met een kleedje een bak popcorn en je kleine naast je binnen te zitten!! Vooral als het dan éxtra hard waait buiten, krijg ik altijd zo een gelukkig gevoel. En laat onze trouwe vriend Netflix een goed lijstje hebben met kindvriendelijke films! Trek je sloffen aan of bak een heerlijk appeltaartje en plof lekker op de bank! Chillen met deze familiefilms!!