Blog

Deze 4 offline vakantie apps heb je nodig

Jaaaaa…. bijna vakantie! Even weg van je werk en van de dagelijkse beslommeringen. Het is verleidelijk om je vrienden en familie te vertellen hoe heerlijk de vakantie is. DOE HET NIET!

Want voor je het weet zit je tot je nek in je sociale netwerk, onbeantwoorde e-mails en die dekselse pushberichten op je telefoon. Gun jezelf (én je gezin) echte rust en zet je internetverbinding, die constant om je aandacht vraagt, UIT.

Maar je neemt je iPhone natuurlijk wél mee! Daarom hebben we nu vier handige offline vakantie apps voor je geselecteerd:

 

thisway

   1. Gratis en offline navigatie
    Met HERE Maps navigeer je volledig gratis en offline. Wel moet je van te voren een de juiste kaarten op je telefoon opslaan. De app bevat kaarten voor meer dan 100 landen wereldwijd. Zo raak je nooit de weg kwijt, zelfs als je offline bent.

   1. Sublieme vertalingsapp
    Niet zo thuis in de taal van het land? Geen probleem, want met Google Translate vertaal je moeiteloos tussen 52 talen. Kijk wat opschriften op bordjes betekenen of voer bijvoorbeeld begrippen van de menukaart in. Je kunt met Google Translate de camera richten op allerlei teksten die je op verkeersborden en opschriften vindt. De app toont vervolgens de vertaling. Ook kun je zelf teksten invoeren.

   1. Fijne reisgids
    De mooiste architectuur in Napels, de leukste broodjeszaken in Helsinki, de meest louche nachtclubs aan het Bulgaarse zonnestrand. Oké, die misschien niet – maar je kan het zo gek niet bedenken of je hebt er tips voor. Kies je regio, download de gidsen en betaal geen cent voor de Stay.com Stedentrip Reisgids app.

   1. EHBO app van het Rode Kruis
    Van splinter tot schouder uit de kom: als er iets gebeurt op vakantie, wil je zo snel mogelijk hulp. De EHBO-app van het Rode Kruis biedt allerlei makkelijke stappenplannen die je helpen rustig te blijven en adequaat te handelen bij gezondheidsproblemen. Eigenlijk een verplicht nummer.

Bron: typhone.nl