Blog

3 mooie natuurcampings in Nederland voor Pasen

De perfecte setting voor ontspanning is: 1. middenin de natuur, 2. rust om je heen en 3. wakker worden van de vogeltjes. Een nachtje slapen op de natuurcamping en je kan ze alledrie afvinken! Nu Pasen pas eind april valt, is dit een ideaal weekend om het campingseizoen te openen. Deze 3 natuurcampings hebben nog plek tijdens Pasen. Pak die spullen maar alvast in!

Natuurcamping de Roos in Ommen

Natuurcamping de Roos ligt aan de Overijsselse Vecht. Op deze duurzame camping word je betoverd door de mooie natuur om je heen. Een applausje is hier ook wel op zijn plaats voor de duurzame aanpak van de Familie de Roos. Ze maken gebruik  van groene stroom, hebben zonneboilers en zonnepanelen, een eigen bron voor de drinkwatervoorziening en ze gebruiken regenwater voor het doorspoelen van de toiletten.

Mama Anne was met haar kids te vinden op natuurcamping en tipt deze fijne plek.  Anne en haar kinderen waren de hele vakantie druk in de weer met het creatieve kinderprogramma:

“In de maanden juli en augustus worden er verschillende leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Denk aan theatervoorstellingen en rondleidingen door de natuur”.

Wat is er in de buurt te doen?

 • Heb je je wandelschoenen mee en zijn jouw kids niet bang voor een wandeltochtje? Dan zit je hier perfect! Rondom Ommen is er prachtige natuur te vinden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Kies de juiste route qua afstand en het enige wat je moet doen is de juiste kleuren volgen!
 • Krijg je jouw kids écht niet aan het wandelen? Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn liggen ook in de buurt van de natuurcamping en daar maak je natuurlijk ieder kind blij mee!

kindvriendelijke camping de Roos

Camping Lolotte in Neede

Wauwie! Handen in de modder, de mooiste hutten bouwen en op zoek naar beestjes. Als je op zoek bent naar een plek waar je kids met bruine knieën en takken in de haren rondlopen, dan moet je naar camping Lolotte! Camping Lolotte is de plek voor kids die niets liever doen dan buiten op avontuur gaan. Sharon en Aart zijn de trotse eigenaren van camping Lolotte en dat doen ze fantastisch. Ze wilden graag een camping beginnen waar buitenspelen centraal staat en dat is ze driedubbel gelukt! Met de verschillende slaapmogelijkheden is er ook voor ieder gezin wat wils, of je nu helemaal back-to-basic wilt of toch een beetje luxe. Het Paasweekend zijn ze al open voor de die-hards die graag met eigen tent willen kamperen. Helemaal tot rust komen, want er worden nog geen activiteiten georganiseerd in het paasweekend. In de meivakantie draait Lolotte op volle toeren en heb je echt geen kind meer aan je kids. Er worden dan leuke activiteiten zoals vuurtje leren stoken georganiseerd voor de echte avonturiers en de waterratjes kunnen in de vakantie een duik nemen in het zwembad.

Mama Robin:

“We hadden een Bell tent op een heel leuk pleintje. In het midden was een zandbak, waarin de kinderen de hele dag lekker konden spelen. Voor de gezellige avonden heeft elk veldje een kampvuurplek. Zo kun je dus gezellig met je mede kampeerders een gezellig kampvuurtje maken. Verder is er voor de kinderen een klimwand, waar onze kinderen heel erg dol op waren.”

Wat is er in de buurt te doen?

 • Na het spelen op de camping ben je zo in de grote stad of kan je je energie kwijt in de achtbanen. Avonturenpark Hellendoorn en het centrum van Enschede liggen namelijk beide op een half uurtje rijden van de camping. Dat is nog ‘s een leuke combi tussen wat leuk is voor mama en papa en de kids.
 • Heb je nog niet genoeg modder gezien? Op het avonturenpas van Erve Brooks te Gelselaar loop je zonder schoenen. Blote voeten en modder tussen je tenen dus!
 • In Ruurlo kan je een bezoekje brengen aan de cactussen bij de cactusoase.
 • En in Berkel kan je een rondje gaan kanoën.

Camping Lolotte3Camping Lolotte7

De Bekhofschans in Boijl

Soms kom je op van die onontdekte plekjes en hoop je dat ze nog even onontdekt blijven. De Bekhofschans is zo’n plekje. Een kleine, rustige camping middenin het mooie Friesland. En rustig is het er echt, want er is geen schreeuwerig animatieteam te vinden, maar wel kinderen die zich volop vermaken. Als je die kan vinden dan… Op de Bekhofschans heb je namelijk aan verstopplekken geen gebrek. Op deze camping zijn zoveel leuke hoekjes te vinden dat je je héél goed kan verstoppen! Echte kampeerders nemen alles zelf mee en krijgen een mooie ruime plek, luxepaarden huren een safaritent of vakantiehuisje voor het kampeergevoel zonder gedoe. Voor ieder wat wilt.

Wat is er in de buurt te doen?

 • Met je blote voeten door de blubber wandelen klinkt misschien een beetje gek, maar als je op het Blotevoetenpad loopt, hoort het wel! Vanaf de Bekhofschans trek je je schoenen uit en hoppakee de wandeling kan beginnen!
 • Ook speeltuin Spijkerdorp ligt vlakbij de Bekhofschans.De speeltuin en het terrein rondom is zo groot dat fanatieke huttenbouwers hier helemaal los kunnen gaan.
 • Duinen Zathe in Appelscha ligt op maar een kwartiertje rijden van de Bekhofschans en is een mooi pretpark voor het hele gezin; van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn luchtkussens, klim- en klautertoestellen en nog veel meer attracties voor de kids en voor mama en papa.

Nog meer leuks voor Pasen:

 • Paaseitjes zoeken! Ben jij niet zo van de originele verstopplekken? Lees onze tips door en je kids willen straks het hele jaar door paaseitjes zoeken.
 • Geen zin of plek om zelf de paaseitjes te verstoppen? Op deze 12 leuke en bijzondere plekken verstoppen ze de paaseitjes voor de kids terwijl mama en papa toekijken!
 • Lekker brunchen met de hele familie tijdens Pasen? Bij deze 10 kindvriendelijke Paasbrunches kan je met het hele gezin terecht. Mama en papa kunnen rustig genieten van het eten terwijl de kids naast het smullen lekker kunnen spelen of paaseitjes kunnen zoeken.
 • Wil je lekker naar het theater met de kids? Deze paasvoorstellingen zijn volgens ons een bezoekje waard in het Paasweekend!