Herfstvakantie tips 2018
Blog

26 uitjes voor in de herfstvakantie

Regio Noord en Midden zijn aan de beurt voor een weekje herfstvakantie! Hopelijk blijven de zonnestralen van afgelopen week nog even door stralen en kunnen jullie er lekker op uit! Wat te doen in de herfstvakantie? Wij hebben een hele leuke lijst met tips voor uitjes in de herfstvakantie voor jullie gemaakt, zodat jullie je niet hoeven te vervelen. Lees onze 26 uitjes voor de herfstvakantie snel door. Veel plezier!

CHECK OOK ONZE LEUKSTE NATUURMONUMENTEN UITJES VOOR DE HERFSTVAKANTIE

Landelijk

 • Rabo Museumkidsweek in verschillende musea in het land, 13 t/m 28 oktober. Musea ontdekken tijdens de herfstvakantie tijdens de Rabo Museumkidsweek. In verschillende musea worden veel leuke en leerzame activiteiten speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd. Bedoeld om kinderen te stimuleren om een museum te bezoeken. Samen met lokale Rabobanken worden er speciale acties voor de kids georganiseerd. Klik hier voor deelnemende musea. Prijzen afhankelijk per museum.
 • ING Wilde Buiten Dag, landelijk, 21 oktober. Ben jij niet bang om vies te worden en houd je van de natuur? Op verschillende plaatsen in het land kun je allemaal leuke dingen leren en doen. Hoe maak je bijvoorbeeld vuur zonder lucifers? En speur naar dieren net als een spotwachter. Wees er snel bij want er zijn al een aantal plekken uitverkocht! Gratis!
 • Mini Mornings bij Vue Cinemas, meerdere locaties in het land, 21 oktober. Voor de eerste keer naar de bioscoop? Ga dan naar de Mini Mornings. Speciaal voor de allerkleinsten zijn de lichten iets gedimd en het geluid zachter tijdens de film. Deze zondag is Brandweerman Sam te zien in de bioscoop! Kinderen t/m 11 jaar €6,60, vanaf 12 is het €8,-.

 

Regio Noord

 • Coole Kidsnacht bij Museum Federatie Fryslân in Leeuwarden, 26 oktober. Op de laatste dag van de herfstvakantie vindt de Coole Kidsnacht plaats. Zo’n twintig instellingen openen ná sluitingstijd de deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen en die zijn natuurlijk extra leuk nu het donker is! Zie hier het programma met alle activiteiten. Gratis of een kleine bijdrage van een paar euro.
 • Zelfplukdagen bij Toffe Peer in Middenbeemster, 20 en 21 oktober. Hoe leuk is dit! Met de boomgaard trein word je naar de tuin gebracht en krijg je uitleg over het plukken. Neem eigen zakken of zelfs dozen mee om te vullen! Je betaald per kilo en er kan niet gepind worden, neem dus contant geld mee!
 • Halloweenfair op camping Gouwe Stek in West-Friesland, 20 en 21 oktober. Durf jij het aan? Kom langs bij de supergezellige braderie en doe mee met bijna 20 activiteiten zoals Pompoen boogschieten, Chemisch graaien en Bot vangen. Natuurlijk mogen de kids marshmallows roosteren en kunnen ze worden geschminkt. En kom zeker langs op zaterdagavond. Want dan is er een spannend spookdoolhof! Kinderen t/m 12 jaar gratis, vanaf 13 jaar €3,50.
 • XXL Sportspektakel in De Meent Bauerfeind, 25 oktober. Klimmen op de opblaasbare bananenboom, klauteren, glijden, rugby, curling, springen op het springkussen, bedenk het en het kan bij het XXL Sportspektakel. Kinderen van 6 t/m 12 kunnen zich uitleven op de klimtoestellen en springkussens, in de kreukels liggen op de Megatwister mat of mee doen met één van de clinics die worden gegeven. De entree is €3,50 per kind, begeleiders hebben gratis toegang.
 • Hildes Verjaardag in 1799 in Castricum, 21 oktober. Het Westerplein wordt omgetoverd tot een legerkamp met soldaten- en officierstenten. Er zijn voorstellingen, demonstraties, muziek en heel veel meer. De wapensmid komt langs en je kunt knutselen of luisteren naar de verhalenvertellers. En het is een verjaardag, dus taart én een cadeautje voor iedereen! Entree €5,- per volwassene, €3,- voor kinderen van 5 t/m 17 jaar.

 

Regio Midden

 • LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht, 18 tot en met 24 oktober. Mocht het tijdens de herfstvakantie dan toch niet zulk lekker weer worden, ga dan naar de Jaarbeurs voor LEGO World. Ze hebben er onder andere de langste LEGO-treinbaan van de wereld. Hij is maar liefst 4 kilometer lang! Een ticket kost €19,50 per persoon.
 • Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum, 19 t/m 23 oktober. Zijn jouw kleintjes door het dolle heen bij het horen van de namen Wilson, Brewster en Koko? Tijdens de Chuggington doe-dagen dompel je je onder in de wereld van Chuggington. Ga op de foto met Wilson, dans en zing mee met de Telekids Musicalschool, laat je schminken en doe mee met de knutselworkshops. Een superleuk én leerzaam uitje. Kinderen t/m 3 jaar €4,-, vanaf 4 jaar is het €14,- per persoon.
 • Zotte Zaterdag in Gouda, 20 oktober. Stap in een tijdmachine in Gouda en ontdek de middeleeuwen. Geen elektrisch licht of internet, maar stadsomroepers en kaarsen. Het programma zit boordevol leuks en leerzame activiteiten zoals hoe kaas vroeger werd gemaakt en middeleeuwse spellen. Gratis.
 • Technium in NEMO Amsterdam, 13 t/m 28 oktober. Er is weer veel te beleven in NEMO tijdens de herfstvakantie! Trek een witte jas aan en wordt wetenschapper in het laboratorium en kijk je ogen uit tijdens de beroemde kettingreactie show (in de herfstvakantie éxtra vaak te zien). Verder kun je je eigen DNA bekijken en je vingerafdruk onderzoeken en tijdens de demonstratie Ruimteschip Aarde leer je alles over de ruimte en satellieten. Kinderen t/m 3 jaar gratis, vanaf 4 jaar €16,50.
 • Herfstvakantie familieprogramma in de Krakeling Amsterdam, 19 t/m 28 oktober. Een week lang leuke voorstellingen voor het hele gezin te zien in de herfstvakantie. Van een voorstelling over Martin Luther King tot Bruno wordt een superheld of Assepoester. Voor verschillende leeftijden wat wils! Verschillende prijzen per voorstelling.
 • Week van de Landschap in Flevoland, 20 t/m 28 oktober. In de Week van het Landschap, opent Het Flevo-landschap de deuren van bijzondere gebieden en zijn er allerlei leuke (kinder)natuuractiviteiten. Zo is er zaterdag 20 oktober een lichtjestocht en kun je op zoek naar paddenstoelen. Kijk even in het programma om alles te bekijken! Meeste excursies zijn gratis.
 • SpangaS viert Herfstvakantie in het Beeld en Geluid in Hilversum, 13 t/m 28 oktober. Kom naar Hilversum deze herfstvakantie en ontmoet de acteurs en test wie de grootste SpangaS-kenner is! Je kunt zelfs iets knutselen wat op de echte set van SpangaS komt te staan en te zien zal zijn in het dertiende seizoen. Hoe cool! Verder kun je een familieworkshop volgen, waarin je een scene uit het twaalfde seizoen naspeelt en kan je de allernieuwste afleveringen voor het eerst bekijken. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, t/m 12 jaar €9,- en vanaf 12 jaar betaal je €16,-.
 • StoryZoo in het Van Gogh Museum, 15 t/m 28 oktober. Elke dag tussen 10:30 en 12:00 uur zijn Toby de Aap, Pepper de Papegaai en Bax de Beer uit StoryZoo in het Van Gogh Museum. Speciaal in de herfstvakantie worden de kinderen mee op avontuur genomen door de karakters van StoryZoo om meer te leren over Vincents kunst en kunnen ze meedoen met de speurtocht (dat kan de hele dag). Kinderen tot 18 jaar zijn gratis, volwassenen betalen de normale entreeprijs.
 • De gruwelijke griezelige kasteeltocht op Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, 21, 24, 25 en 28 oktober. Tijdens de herfstvakantie kun je in het kasteel een gruwelijk griezelige kasteeltocht meemaken. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en je moet zo eng mogelijk verkleed komen! Kosten €8,50 p.p. inclusief traktatie.
 • Appelplukdag op de Olmenhorst in Lisserbroek, 20 t/m 28 oktober (10:00 tot 17:00 uur) – De Olmenhorst heeft heerlijke appelsap en tot en met 28 oktober heb je de kans om elke dag deze appels (en ook peren) zelf te komen plukken! Per kilo fruit betaal je €2,25 en vergeet niet om zelf een tasje voor de appels mee te nemen. Gratis.
 • Generation Discover in Den Haag, 17 t/m 21 oktober. Generation Discover is de plek waar jongeren wetenschap en technologie kunnen beleven. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen vliegen met drones, leren hoe je de wereld redt van een cyberaanval en in een mega reuzenrad Den Haag van bovenaf bekijken. Registreer je voor gratis kaarten!
 • Circus op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek, 20, 21, 23, 27 en 28 oktober. Een echte circustent op het landgoed waar kinderen kunnen leren om een echte circusartiest te worden. Op 23 oktober tussen 14:00 en 15:00 uur is er een familieshow met goochelen en buikspreken van Ron Ronell. Verder komt op 21 oktober tussen 11:30 en 14:00 uur Alfredo Lorenzo langs. Hij is Nederlands Juniorenkampioen 2015 toneelgoochelen. MAGIE! Kaarten voor beide show zijn €5,- per persoon.
 • Cinekid Festival in Amsterdam, 20 t/m 26 oktober. Elk jaar tijdens de herfstvakantie vindt het Cinekid Festival plaats. Het grootste kindermediafestival ter wereld! Kinderen vanaf 4 jaar gaan in de Westergasfabriek in Amsterdam en in bijna 40 locaties in het land op ontdekkingsreis. Volg masterclasses zoals Acteren met Brugklas, Stemacteren of Special effects met Superjuffie en nog heel veel meer. Zie het hele programma hier! Kosten zijn afwisselend per type programma/workshop/masterclass.
 • Sprookjesfestival in Arnhem, 13 t/m 21 oktober. Arnhem wordt in de herfstvakantie een echte sprookjesstad. Je ziet er sprookjesachtige voorstellingen, theater, dans, muziek en tentoonstellingen. Ook kun je meedoen met workshops of luisteren naar verhalen die worden verteld in onder andere de bibliotheek. Gaat vooral in het programma, want er is heel veel te doen op veel verschillende locaties. Gratis.
 • De Betovering in Den Haag, 19 t/m 27 oktober. De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. En met ruim 550 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland is er voor ieder wat wils! Kijk even in het programma, want er is dus genoeg te beleven! Vergeet niet te reserveren en de prijzen kunnen variëren van gratis nog een kleine bijdrage.

Regio Zuid

 • Festival Circolo in het Leijpark in Tilburg, 12 t/m 21 oktober. Het circusavontuur tijdens de herfstvakantie! Het programma staat vol met grote circusvoorstellingen en kleinere optredens. Kijk vooral even in het programma om jouw dag te plannen! De toegang is gratis, je betaalt alleen per voorstelling een kleine bijdrage.
 • BredaPhoto Festival Kids Week, 16 t/m 21 oktober. Elke dag zijn er leuke workshops voor kinderen van 6 tot 14 jaar waarin ze zelf aan de slag gaan met fotografie en het thema ‘To Infinity and Beyond’. Schrijf je wel even in! Sommige workshops kosten geld anderen zijn gratis!
 • Kunst4Kids in Museum Boijmans van Beuningen, 13 t/m 28 oktober. Laat je kinderen los in Museum Boijmans van Beuningen! Tijdens Kunst4Kids kunnen kinderen zelf een écht kunstwerk kopen. Helemaal zelf, want Kunst4Kids is verboden voor ouders! 26 kunstenaars hebben een sculptuur, tekening, foto of schilderij gemaakt dat te koop is voor €35,-. Met welk kunstwerk komt jouw kind naar buiten? Bekijk hier de video van het evenement. Op 13 oktober is het museum gratis toegankelijk.

 

Genoeg uitjes weer zo denken wij! Veel plezier alvast en geniet van een heerlijke week vakantie! Mocht je nog andere tips hebben, mail dan naar redactie@mamagoeshere.nl.

Have fun!