Blog

De leukste kinderboerderijen

Geniet jij ook zo op de kinderboerderij? Of je er nu met je dreumes of met je stoere bijna-tiener komt, voor elk kind is er wel iets waar ze verwonderd door worden. Met alle pasgeboren lammetjes is de lente de perfecte timing om naar de kinderboerderij te gaan. Dit zijn volgens ons de 20 leukste kinderboerderijen van Nederland.

20x de leukste kinderboerderijen per provincie

De leukste kinderboerderijen in Groningen

Stadspark Groningen, Groningen

Het Groninger Stadspark is een groot park waar je lekker kunt wandelen, kunt spelen in de speeltuin en natuurlijk een kijkje kunt gaan nemen in de kinderboerderij. Naast de speeltuin is een ruime speelweide met picknicktafels en de allerkleinsten kunnen ook een rondje op een pony rijden.

De leukste kinderboerderijen in Friesland

De Naturij, Drachten

De grootste kinderboerderij van het Noorden is de Naturij in Drachten van ruim 7ha groot! Met een grote binnen- en buitenspeeltuin is het hier ook leuk met slecht weer. Kom geitjes knuffelen, rijdt een rondje in de verkeerstuin of speel een potje minigolf.

De leukste kinderboerderijen in Drenthe

De Drentse Koe, Ruinerwold

Bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe kan je van alles doen wat met de boerderij te maken heeft. Natuurlijk is er een kinderboerderij, maar je kunt ook op de trekker rond rijden, boerenbiljarten of klimmen in het klimpark waar je boven de stal met koeien klimt. Hoe cool is dat!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jessica Korzelius-Baanstra (@this.aint.ordinary.life) op


Kinderboerderij De Hofstede, Assen

De kinderboerderij ligt in het Asserbos. In de knuffelweide kun je verschillende landbouwhuisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen.

De leukste kinderboerderijen in Overijssel

Kinderboerderij Dondertman, Holten

Al 20 jaar bestaat de kinderboerderij Dondertman in Holten en dat is niet voor niets! Ze hebben namelijk heel veel leuke dieren, waaronder alpaca’s en ezels! Wil je graag diertjes aaien? Neem dan een kijkje in de knuffelwei waar je schapen en geiten kunt aaien. Vergeet niet een ticket te kopen voor de Dondertman Express. Dit is het treintje van de kinderboerderij die een rondje over het terrein rijdt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Shirley (@sh.irley1106) op

De leukste kinderboerderijen in Flevoland

Stadslandgoed de Kemphaan, Almere

Dit is een kinderboerderij met héél veel extra leuks! Naast de dieren kun je ook op pad gaan met een echte boswachter of een rondje door de jungle lopen en vergeet de speeltuin en het klimpark niet tijdens je bezoekje.

De leukste kinderboerderijen in Noord-Holland

Stadsboerderij de Hout, Alkmaar

Lekker wandelen op de zondag en daarna diertjes kijken! Deze kinderboerderij ligt middenin het Alkmaarderhout park, dus dat kan je mooi combineren. Bij Stadsboerderij de Hout vind je konijnen, cavia’s, schapen, geiten, pauwen, lama’s en nog véél meer!

Kinderboerderij Boerenvreugd, Aalsmeer

Als je na het knuffelen en aaien van de diertjes nog energie over hebt, kun je bij kinderboerderij Boerenvreugd lekker moe worden in de speeltuin. Deze is de grootste van de regio! Kom je op de eerste zondag van de maand, dan moet je een kijkje gaan nemen bij de maandelijkse voorstelling van het poppentheater.

Geitenboerderij de Ridammerhoeve, Amsterdam

Middenin het Amsterdamse Bos ligt de geitenboerderij Ridammerhoeve. Een plek waar je de drukke stad even helemaal vergeet wanneer je met een flesje geitenmelk in je hand de kleine geitjes voedt. Dat kan je hier namelijk zelf doen! Er lopen ook nog varkens rond in de hokken die je ook mag aaien als je dat wilt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fanessa Snel (@fan_es) op


Landgoed de Bonte Belevenis, Texel

Op Landgoed de Bonte Belevenis zijn niet alleen boerderijdieren te vinden, maar hier is van alles te beleven! Of je nu brood wilt bakken, kaarsen wilt maken of wilt spelen in de grote speelweide. Het kan hier allemaal. En wil je de echte smaak van Texel proeven? Kom dan langs op de Smaak van Texel-dinners.

De leukste kinderboerderijen in Gelderland

De Koperen Ezel, Epe

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met enorme speeltuin. En zoals de naam doet vermoeden hebben ze ezels. Heel veel ezels! Naast de ruim 40 ezels hebben ze ook cavia’s en geiten, maar ook bijzondere dieren zoals wallaby’s, prairiehonden een zeboe en een dromedaris. Als de kids ook nog willen spelen, kunnen ze klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte apenkooi of skelteren op de skelterbaan.

Speelboerderij De Happyfarm, Terschuur

Glijd van de grote glijbaan of klim en klauter in het klimpark, maar vergeet ook zeker niet om de konijntjes te aaien of om een ritje op het paard te maken. Voor iedereen is er wel iets leuks te beleven, als je maar van spelen en klauteren houdt.

Hof van Eckberge, Eibergen

Dit is niet zomaar een kinderboerderij. Dit is een kinderboerderij met allemaal bijzondere dieren zoals alpaca’s, wasbeertjes, stekelvarkentjes of andere dieren uit Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Je kunt bij het Hof van Eckbergen ook op avontuur in het doolhof die ze zelf hebben gemaakt met wilgentakken. Leuk voor een wedstrijdje wie als eerste zijn weg naar buiten kan vinden!

De leukste kinderboerderijen in Utrecht

Het Spookbos, Eemnes

Het klinkt heel eng, maar het Spookbos in Eemnes is allesbehalve eng! Tijdens je bezoek kun je de konijnen en cavia’s aaien en een “educatieve” wandeling maken door het Spookbos achter de boerderij.

De leukste kinderboerderijen in Zuid-Holland

Pluk!, Den Haag

Bij Pluk! in Den Haag kun je langskomen om de diertjes te aaien, maar je kan je ook opgeven voor de zelfoogsttuin. Je betaalt een vast bedrag per jaar en hiervoor mag je wekelijks langskomen om in de tuin groenten te oogsten. Ze hebben meer dan 50 verschillende soorten groenten, fruit en kruiden dus er zit altijd wel iets lekkers bij!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pluk! Den Haag (@pluk_denhaag) op


Belevenisboerderij Schieveen, Schieveen

Vlakbij Rotterdam vind je een belevenisboerderij waar van alles te beleven is. Lekker ravotten in de Speelnatuur van OERRR, knuffelen met de boerderijdieren in de knuffelweide en wandel de vlinderroute door de mooie bloementuin.

De leukste kinderboerderijen in Noord-Brabant

Maria Goretti, Tilburg

Al ruim 30 jaar is deze kloostertuin omgetoverd tot een kinderboerderij waar kinderen naartoe komen om de diertjes te aaien. Naast de konijnen, cavia’s en de indrukwekkende pauwen kun je hier ook voetballen, klimmen of een rondje op de skelter komen rijden terwijl mama en papa op het picknickkleed zitten.

Boerderij Wolfslaar, Breda

Ook Boerderij Wolfslaar is een plek waar je niet alleen voor de dieren komt, maar waar veel meer te beleven is! Doe mee met één van de speurtochten, melk een kunstkoe of rijd een rondje op de speelgoedtractor.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Boerderij Wolfslaar (@boerderijwolfslaar) op

De leukste kinderboerderijen in Limburg

Kinderboerderij Schutterspark, Brunssum

Natuurlijk kan je hier knuffelen met allemaal verschillende dieren, maar je kan ook spelen in de speeltuin of je picknick spullen meenemen en lekker een broodje eten op de picknickplaatsen. Als je je buik dan weer vol hebt, kan je spelletjes zoals vier op een rij doen of een kunstgeit melken! En dan kan mama lekker op het terras zitten met een kopje koffie!

Kinderboederij Hagenhof, Venlo

Kinderboerderij Hagerhof is een authentieke kinderboerderij waar je alle dieren vind die je wel zou willen knuffelen. De leukste activiteit op een kinderboerderij is natuurlijk het voeren van onze dieren. Hiervoor zijn speciale zakjes met grasbrokken te koop, want brood vinden de dieren niet lekker.

Wil je nog meer leuke tips voor uitjes? Misschien zijn deze blogs wel iets voor je: