Blog

Kindvriendelijke dagjes uit in september

Na een heerlijke vakantie is September dan toch weer echt begonnen. Iedereen is teruggekeerd naar ons kikkerlandje. En gelukkig is er ook in Nederland genoeg leuks te doen. Ik heb wat leuke kinderactiviteiten voor de maand September op een rijtje gezet. Kijk snel welke kindvriendelijke dagjes uit er zoal in onze 12 provincies te doen zijn.

Noord-Brabant

Week van de Brabantse Wal! (08-09-2019 / 15-09-2019)
Wie kent er niet de Brabantse Wal dag. Jaarlijks trekt deze dag meer dan 7000 bezoekers en staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlight. Dit jaar is het niet alleen de dag van de Brabantse Wal maar de Week van de Brabantse Wal! Een week lang allerlei activiteiten in de hele regio voor jong en oud!

Kids Wonderland – Molenschot
Dit is het allermooiste avonturenpark, met zowel een binnen als een buiten accommodatie, perfect voor als het regent!! Geniet daarnaast ook tot 19.00 uur, want zodra de avond valt is Kids Wonderland verlicht als een paradijsje… Geniet van sfeervolle lichtjes, verse pannenkoeken, warme chocolademelk en nog veel meer in Kids Wonderland! Kijk op Kidswonderland voor de tarieven en openingstijden.

 

Gelderland

Klompvaren
Varen in een unieke varende klomp. Hollandser kan het niet! Met 4 tot 6 personen heerlijk peddelen in zo’n bijzonder vaartuig. Met het hele gezin in zo’n aparte klomp. Dat moet je gewoon gedaan hebben. Een leuke belevenis en goed voor een fraai Nederlands plaatje. Kijk ook vooral welke leuke puzzels je onderweg kunt oplossen bij de balie en wie weet maak je er je eigen wedstrijdje van 😉

 

De Spelerij
Spelend ontdekken gebeurt allemaal in De Spelerij. Een groot speelpark met allemaal vreemde, wonderlijke en fantasierijke creaties gemaakt door kunstenaar Jos Spanbroek. Hij creëerde een plek waar je, tussen allerlei gekke speelbeelden, je fantasie de vrije loop kunt laten. Hier ontdek je namelijk ‘hoe dingen werken’. En hoe samenwerken werkt. Wat het is om op avontuur te gaan. Hoe het voelt als alles mogelijk is! Ook fijn is het dat er leuke werkplaatsen zijn binnen en buiten, zodat het weer je niet in de weg hoeft te zitten. De Spelerij is heerlijk!

Groningen

Wonderwereld – Ter Apel
In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje zijn hier de hoofdpersonen. Je kleintje krijgt een kijkje in hun leven. Maar dieren spelen hier een grote rol en daarom is de grootste collectie uilen in de Uilenburcht en de ringstaartmaki in de subtropische kas te bewonderen. Meer weten over deze wonderwereld?

Doezoo – Leens
Als je denkt dat de natuur saai is, dan heb je zeker nog nooit een slang om je nek gehad? Of een stinkdier geaaid? Naast voelen en zien, zal je in DoeZoo in Leens enorm veel dieren horen en ruiken. En proeven dan? Nou… lust je wel een lekker koekje van wormen? Voor de echte beestenliefhebbers klik hier!

 

Noord- Holland

De zee leeft! – Oostkade Den Oever
Dit is zó leuk! Een avontuurlijke Ecotocht op de Waddenzee naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowel boven als onder water! De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee, welke vanaf de dijk niet te zien zijn. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes.

Kaasmuseum – Alkmaar
Hollandse kaas is beroemd over de hele wereld. Maar wat maakt die kaas nu zo bijzonder? Ontdek de rijke geschiedenis van onze kaas, hoe hij wordt gemaakt en hoe de verschillende smaken ontstaan. Beleef het ware verhaal over kaas in het Hollands Kaasmuseum.

Zuid-Holland

Museon – Den Haag
Ga naar Museon voor deze super leuke en leerzame dag voor jong en oud. Ontdek hier alles over onze wereld en onderwerpen die ons allemaal bezighouden. Wandel door de leuke en leerzame vaste tentoonstelling One Planet met veel interactie waarbij je antwoord krijgt op de vraag: ‘Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?’. Echt een aanrader!

De ontdekhoek – Rotterdam, Hardewijk, Lelystad, Leeuwarden, Zwolle, Hoogeveen
Ken je de Ontdekhoeken voor ontdekkingsreizigers van 4 tot 12 jaar al? Een absolute aanrader. Jed vindt ontdekhoeken op verschillende plekken in het land . Het idee is dat ze hier zelf aan de slag kunnen gaan en experimenteren en jij daar als ouder volgend in bent. Bij jongere kinderen is er bij een deel van de activiteiten iets meer begeleiding nodig, maar er zijn er ook meer dan genoeg die ze prima zelf kunnen.

Flevoland

Almere Jungle!
Almere jungle is niet zomaar een dierenpark! Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier als plant samen komen. Neem een kijkje bij de wasberen of kom oog in oog te staan met een stokstaartje. Beklim het geuren pad en voer zelf de schildpadden! In ieder werelddeel kan je én wat leren én heel veel lol maken!

Zandsculpturenroute!
Dit is gaaf! Tot 2 november 2019 is er een zandsculpturenroute uitgezet in Garderen! Het thema van dit jaar is “Reis om de Wereld”.  Je boardingkaart lever je in bij één van de stewardessen en even later sta je al oog in oog met een enorme skyline van maar liefst 18 meter, met de meest beroemde gebouwen ter wereld. En… dat is nog maar het begin van je ontdekkingsreis. De onderwaterwereld, grappige en herkenbare vakantiesituaties, de schitterende eilanden, de mooiste markten, de bekendste musea, typische vervoermiddelen en nog veel meer komen aan bod. Wilt je op de hoogte blijven of meer informatie? Volg dan de facebook.

Drenthe  

Buitenfestival Boomkroonpad
Zondag 15 september wordt bij Staatsbosbeheer Boomkroonpad het jaarlijkse Buitenfestival gehouden. Dat betekent een gezellige dag in het bos met allerlei activiteiten voor jong en oud! Zo zijn er verschillende demonstraties en kraampjes met streekproducten en kunstwerkjes. Kinderen kunnen broodjes bakken, vlinder- en nestkastjes timmeren, boomklimmen en houten schijfjes zagen. Súper leuk!

Rupsje nooitgenoeg – Assen (ZO 22 SEP)
In deze betoverende theatervoorstelling komt het beroemde ‘Rupsje Nooitgenoeg’, van de bekroonde kinderboekenschrijver en illustrator Eric Carle, op magische wijze tot leven. En omdat één verhaal nooit genoeg is, nemen de vijf acteurs het jonge publiek mee naar nog drie meeslepende verhalen van Carle: ‘Het Blauwe Paard’, ‘Vader Zeepaard’ en ‘Het Eenzame Vuurvliegje’. Een bijzondere ervaring voor de allerkleinsten!

Utrecht

Draaiorgels, smartlappen en hits – Utrecht Centrum
Gekke instrumenten, mensen die spontaan beginnen te dansen en echte nachtegaaltjes: het is altijd een lekker vrolijke bedoeling bij Museum Speelklok. Bekijk een collectie van speciale en zeldzame instrumenten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Sommige van die magische instrumenten in het museum bespelen zichzelf! In de voorjaarsvakantie zijn er extra rondleidingen en mag je zelf een draaiorgel bespelen! Ontdek muzikale klassiekers en luister naar de hits van nu, maar dan net even anders. Krijg via DagjeWeg.NL Tickets € 4,- korting op een gezinsticket en bij ieder ticket een gratis drankje! 

Geofort – Herwijnen
Op het forteiland is het super cool! Ontdek de coole bunkers, laat je verkoelen bij de waterspeelplaats en geniet van een koud biertje op het terras van het 3D café – met uitzicht op een prachtige groene omgeving. In de GeoExperience kun je je volop uitleven. Raak gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang of neem een kijkje in de oude remise en bezoek de nieuwe Vleermuizen Experience. Ook kun je speuren, klauteren en spelen in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer!  Kijk hier voor meer activeiten in het Geofort.

Overijssel

 Giga Konijnenhol – Almelo
In indoor speelparadijs het Giga Konijnenhol hoef je je nooit te vervelen. En het mooiste is dat het onder de grond is, net als een echt konijnenhol. Lekker warm en droog dus. En in het Konijnenhol is alles te doen!! Bowlen, klauteren, spelen, spelletjes.. noem maar op!

Zwemparadijs Blue Lagoon De Scheg – Deventer
Bij Sport- en Belevingscentrum de Scheg kun je niet alleen terecht voor zwemmen, maar ook spelen, karten en voetballen. In het zwemgedeelte vind je onder andere stroomversnellingen, maar ook een waterkasteel. Er zijn ook drie glijbanen, waaronder een familieglijbaan, een glijbaan van 80 meter die voorzien is van lichteffecten en een wildwaterbaan. Deze stroomt met een reuzevaart naar beneden, langs scherpe bochten, draaikolken en andere verrassende effecten. Ook heb je hier Pingo’s Island, een peuterbad speciaal voor kinderen tot 5 jaar waar ze kunnen spelen met zand en verwarmd water! Een echt zwemparadijs dus!!

Twente

Buurtspoorweg – Haaksbergen
Heb je wel eens in een echte Stroomtrein gezeten? Lekker hobbelend door een mooi stukje Twente. Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Benieuwd naar de sfeer van vroeger? En geïnteresseerd in oude locomotieven en wagons? Maak dan een ritje met een ouderwetse stoomtrein. En neem meteen een kijkje in het museum. Op de verschillende perrons is veel te beleven, te leren en te zien. Museum Buurtspoorweg is een dagje uit voor het hele gezin!

Kunsten op Straat – Twente (07/09/2019 t/m 28/09/2019)
Niet meer weg te denken van de straathoeken en pleinen van Twente: Kunsten Op Straat, het festival dat zorgt voor straattheater in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Dit  jaar is alweer de 27e editie! Een prachtig programma vol met regionale, nationale en internationale artiesten. En natuurlijk heel veel kinderactiviteiten.

 

Limburg

Blote Voetenpark – Brunssum
Heb je nog nooit op blote voeten gelopen door de natuur? Loop dan nu door het BloteVoetenPark in Brunssum en voed je voeten met 100% natuurlijke prikkels. Het B is avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch. Onder alle weersomstandigheden gewoon open! Tip bij lekker weer: Het speelbos Brunssummerheide ligt om de hoek.

Avonturenpark Valdeludo – Echt
Combineer ouderwets buiten ravotten met superspannende attracties en je hebt een hele dag vol avontuur! Bij Avonturenpark Valdeludo kun je klimmen, klauteren, spetteren en zelfs hutten bouwen! Of je nu klein bent of groot, Valdeludo heeft voor jong en oud veel attracties en speeltoestellen. Er is een speelrivier, geitenverblijf, hoogteparcours, kinderkartbaan (voor de jongsten), een crossfietsbaan, een water- en zandplaats, een huttenbouwbos, je kunt vlotjevaren en nog veel meer! Bij Outdoor lasergame zoek je bijvoorbeeld beschutting achter de bomen of planten en zorg je dat je niet geraakt wordt, spannend!  

Zeeland

Hof Poppendamme – Grijpskerke
Dit speelparadijsje ligt echt midden in Walcheren en kinderen kunnen hier zowel binnen als buiten spelen. Veel keuze vooral! Klimmen, leren, spelletjes en even lekker chillen in de bioscoop voor de liefhebbers. Ook kun je kleine hapjes bestellen en lekker zitten. Echt een aanrader.

Berkenhof’s Tropical Zoo – Kwadendamme
Naar de jungle in Zeeland? Dat kan! Bij Berkenhof’s Tropical Zoo zitten meer dan 50 tropische dieren en je kunt er met kinderen geweldige wandelingen maken die soms ook spannend zijn. De Berkenhof’s Kids Jungle met zand, water en speeltoestellen is natuurlijk ook één groot feest. Ga varen op een vlot en klauteren in de touwen. Tip voor de ouders: neem een handdoek en schone kleding mee

 

Friesland

Kameleondorp – Terherne
Varen, over een sloot springen en spelen in de watertuin: bij Kameleon Terherne komen de boeken van de Friese tweeling Hielke & Sietse tot leven. Ook een fijne bijkomstigheid: bij regen is er een ‘Slecht weer arrangement’. Dus je kan je elke dag hier vermaken!

Doolhofpark – Bakkeveen
Dit enorme park bestaat uit drie doolhoven en een grote speeltuin met verschillende speeltoestellen. Ga de uitdaging aan om uit het doolhof te komen en los onderweg allerlei interessante puzzels op! Bijkomen kan daarna bij Bospaviljoen Bakkeveen!