Blog

REISTRENDS 2018

“Langs highlights hoppen is passé en teruggeven aan ons gastland wordt steeds belangrijker.” Dat is volgens trendwatcher Tessa aan de Stegge dé reistrend voor 2018. Wij vroegen haar wat dit betekent voor gezinnen.

Ik merk dat vakanties en reizen steeds meer inhoud krijgen. Omdat we steeds meer en steeds verder op vakantie gaan, komen we ook in aanraking met hoe het leven in een ander land is. Veel mensen vinden het daarom belangrijk dat hun reis meer is dan het eigen genot. Ook vakantie vierende families gaan steeds meer opzoek naar andere activiteiten tijdens de vakantie, los van het uitrusten, spelen en zonnebaden. Denk aan iets goeds doen voor de mensen en dieren waar je te gast bent. Je kunt een middag helpen in een lokaal project voor natuur- of dierbehoud, of in Engeland in een kerk logeren, champing, zodat ze met die inkomsten een aantal kerken kunnen onderhouden. Ook denken mensen bewuster na over vliegen door bijvoorbeeld hun CO2 uitstoot te compenseren.

Welke drie trends zie jij nog meer onder ouders die op vakantie gaan met
kinderen?

Het is enorm populair om met de camper op pad te gaan, zeker voor gezinnen. Het geeft vrijheid en toch heb je altijd een ‘huis’ bij je. Een roadtrip met de hele familie is daarnaast ook nog eens heel gezellig. De zoete inval multigenerationele vakantie waar opa’s en oma’s, neven en nichten en tantes en ooms aanhaken blijft in trek. Meestal wordt die gevierd in een vakantiehuis. Een nieuwe trend is WWOOF-en, je gaat dan in ruil voor kost en inwoning bij een ecologische boer meewerken. Sommige boerderijen verwelkomen ook kinderen.

Wat zijn de populairste bestemmingen voor ouders met kinderen?

Meer dan de helft van de Nederlanders brengt z’n vakantie door in Duitsland, België, Frankrijk en Spanje en ik kan me voorstellen dat veel gezinnen dat ook doen. Kamperen blijft een van de populairste vakanties voor families en dat kan goed in die landen. Bestemmingen die in opkomst zijn voor gezinnen zijn Tanzania (voor safari), Bali en Oost-Europese landen vanwege een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook in Japan kunnen kinderen hun hart ophalen. Hier vind je alle gekheid op een stokje zoals robothotels en als stripfiguren verklede mensen. In Japan is alles bijzonder veilig en goed geregeld; je betaalt er nu ook met je vingerafdruk!

Check voor meer trends: Tessaaandestegge.com