Blog

Seiser Alm/Alpe di Siusi

Het Alpengebied Seiser Alm staat bekend om zijn wandelroutes, en het hart van dit Alpengebied is de Seiser Alm. Met een oppervlakte van 56 km² is dit de grootste bergweide (Alm) van Europa. De bergweide ligt op een hoogte van 1680m tot 2350m. Een handig begin van je vakantie is de Seiser Alm Outdoor-App, waarmee je je wandelingen goed kunt plannen.

Wandelen met Nix, het vriendelijke heksje

Voor de kleintjes heeft Nix, het vriendelijke heksje, maar liefst tien wandelingen uitgestippeld in een handig gidsje bomvol info en leuke spelletjes. Wat dacht je van een paddenstoelenpad of een wandeling langs spannende ruïnes? Sommige wandelingen zijn zelfs met de kinderwagen goed te doen. Haal alle stempels en verdien een echte medaille!

Groene weiden en berghutten

De Seiser Alm staat bekend om zijn groene weiden en vele gezellige berghutten. Logeren doe je in een of op de camping. In Seiser Alm liggen schattige dorpjes zoals Fiè allo Sciliar/Völs am Schlern, Tires al Catinaccio/Tiers am Rosengarten, Siusi allo Sciliar/Seis am Schlern en Castelrotto/Kastelruth. Deze vier dorpen liggen op zo’n 1000 meter hoogte aan de voet van de bergweide of op het hoogplateau. Op het hoogplateau vind je ook enkele hotels.

Foto: Seiser Alm Marketing/Helmuth Rier