Blog

lta Val Venosta/Obervinschgau

Dit gebied in Zuid-Tirol staat met name bekend om de bijzondere kastelen. Breng een bezoek aan het middeleeuwse dorpje Glorenza/Glurns, waar je je tussen de oude, dikke burchttorens een ware ridder waant. Of ontdek het Churburg-kasteel, waar de wapens en harnassen van vroegere bewoners staan uitgestald.

Na dit ridderlijke avontuur is het tijd voor actie! Bij het avontuurmeer Spielesee, midden in het wandelgebied Watles in Malles/Mals, gaan jullie op zoek naar goud in de diamantgrot en zeilen jullie van de waterglijbaan. Het water is overal ondiep, dus onder toeziend oog van papa en mama in een luie zonnestoel vermaken je kinderen zich opperbest. O, en hadden we al gezegd dat er een speeltuin met reuzentrampolines is, een freerunningparcours en een wandelpad voor de allerkleinsten om met je blote voeten te verkennen? Plus gratis entree!

Ook hier logeer je direct in de buurt op een boerderij, in een luxe appartement of in een B&B (sommige uitgerust met binnen- of buitenzwembad) te midden van de glooiende hellingen.

Foto:  Südtirol/Frieder Blickle