Weekend tips 8, 9, 10 maart
Blog

Weekend tips voor 8, 9 en 10 maart

Yay, het is weer bijna weekend! En bijna weekend betekent: weekend tips! Ik heb weer een heel lijstje met leuke uitjes voor jullie gevonden. Ga ’s avonds de dierentuin in, meehelpen in het kasteel of scoor een gratis Nutella pannenkoek in Leiden of Zwolle.

 

 •     Internationaal lichtfestival in kasteel Doornenburg, 8 en 9 maart van 19:00 tot 22:00 uur. Het worden magische avonden in Doornenburg! Langs de route word je verrast door 12 prachtige lichtinstallaties van verschillende kunstenaars. Kosten: Volwassenen €7,- en kinderen €3,50.

 

 •     Café Theater Festival in Utrecht, 7 t/m 10 maart. Dit is leuk! Allerlei korte voorstellingen die je niet ziet in het theater, maar in de kroegen van Utrecht! Er zijn een aantal jeugdvoorstellingen maar ook dansoptredens en vertellingen. Voor de jeugdvoorstellingen moet je in restaurant de Branding, Buurten in Oost of De Rechtbank zijn. Geen ticket nodig, maar betalen wat je wilt €4,-, €7,- of €10,- en de donaties gaan rechtstreeks naar de voorstelling die speelt

 

 •     Nutella Truck in Zwolle, 9 maart 11.00 uur. Hier word je blij van! De pannenkoekentruck van Nutella rijdt door het land en dit is het laatste weekend dat je een GRATIS Nutella pannenkoek kan scoren. Ben je dus in Zwolle zaterdag? Ga dan even naar het Rode Torenplein!

 

 •     Nutella Truck in Leiden, 10 maart 12.00 uur. Dit weekend staat de pannenkoekentruck ook in Leiden! Op zondag scoor jij je GRATIS Nutella pannenkoek op de Beestenmarkt. Lekker smullen dus!

 

 •     HISWA Sport Xperience in RAI Amsterdam, t/m 10 maart. Tijdens de HISWA is er een speciaal kids programma. Kinderen van 6 t/m 16 jaar kunnen bij HISWA Sport Xperience verschillende (water)sporten uitproberen. Je kunt suppen, zeilen, golfen, skiën, skimboarden, golfsurfen en nog veel meer! Kinderen t/m 16 jaar gratis, volwassenen €12,50.

 

 •     Kids workshop: Zeedieren masker knutselen, Intratuin Koudekerke, 8 maart. Tijdens deze workshop maakt iedereen een zeedierenmasker van een octopus of een krab terwijl papa en mama rustig planten kunnen kopen om de tuin lente klaar te maken. Kosten: €2,50 per kind, inclusief alle materialen, een drankje en wat lekkers.

 

 •     DenkStation Festival in Amsterdam, 8 en 9 maart. Tijdens DenkStation Festival worden kinderen en jongeren door middel van filosofie en theater aan het denken gezet. Wat doen we bijvoorbeeld in 2030? Hoe ga je om met je gevoel? Of praat met Stine Jensen over vriendschap. Ticket €15,- en de adviesleeftijd is 8+(zaterdag) en 12+(vrijdag).

 

 •     Burgers’ Light in Burgers Zoo in Arnhem, 8 en 9 maart. Het lichtspektakel in Burgers Zoo is bijna afgelopen, maar tot en met zaterdag kan je er nog snel heen! De dierentuin is mooi verlicht en langs de route die je kan lopen zijn allerlei lichtshows. Én het is ook nog eens veel goedkoper om ‘s avonds naar de dierentuin te gaan. Kosten: vanaf 18 uur betaal je 10 euro per persoon.

 

 •     DOE-dagen op Kasteel Hernen in Hernen, 9 en 10 maart. Kinderen kunnen dit weekend de middeleeuwse bewoners een handje helpen met hun ‘Kasteelse taakjes’ om het kasteel lente klaar te maken. Help mee om de harnassen te poetsen, de was of het enorme touw wat uit de knoop gehaald moet worden. Volwassenen €8,50 en kinderen €5,-. Met een museumkaart gratis.

 

 •     Kijkje achter de schermen bij Schouwburg Amstelveen, 9 maart. Niet in de zaal zitten, maar juist kijken wat er allemaal, achter de schermen gebeurd! Schouwburg Amstelveen is verbouwd en dat laten ze je graag allemaal zien. De rondleiding is voor maximaal 30 personen, dus wacht niet te lang met inschrijven. Gratis.

 

 •     VeggieWorld in Utrecht, 9 en 10 maart. Zijn jullie vegetarisch thuis? Wil je juist iets meer weten over gebalanceerd vegetarisch eten? Óf is eten gewoon jullie ding? Dit weekend wordt VeggieWorld in de Jaarbeurs Utrecht gehouden en daar moet je dan dus heen! Ze hebben ook allerlei activiteiten voor kinderen zoals knutselen met gerecyclede materialen, een speurtocht, traktatie inspiratie en zelfs kinderyoga! Kinderen t/m 14 jaar gratis, volwassenen €8,-.

 

Dat waren de 11 tips voor komend weekend. Laat je het weten als je ergens naar toe gaat? Of als je nog een andere leuke tip hebt! Volgende week hebben we een éxtra lange editie vanwege de landelijke staking! Veel uitjes en plekken waar de kids zich op vrijdag de hele dag kunnen vermaken.

 

Fijn weekend!

 

PS. Ook leuk in het weekend: lekker naar een indoorspeeltuin. Wij schreven al eens een lijstje met de 22 leukste indoorspeeltuinen van Nederland. Genoeg keus dus;)