Weekend Guide Kids 15-16-17
Blog

Weekend Guide Kids 14, 15 en 16 september

Het is weer tijd voor onze Weekend Guide Kids! Nog een weekje totdat de herfst officieel van start gaat en laten we nu net nog een paar zomerse weekend tips voor jullie in de lijst hebben! ENJOY!

Regio Noord

 

 • Bij de herfst horen pompoenen en daar beginnen ze in Oldeberkoop al vroeg mee tijdens het Pompoenenweekend! Op 15 en 16 september leer je alles over de pompoen, maak je er mooie creatieve dingen mee en is er genoeg live muziek en een markt om je te vermaken.
 • Je moet vrijdag en zaterdag in Groningen zijn! In de Reitdiephaven is het namelijk tijd voor: ReitdiepPOP. ReitdiepPOP is voor jong en oud en het hele gezin. Zaterdag om 14:00 staat ‘Ik heb de beste…’ op het programma. Je moet je vader wel even opgeven! Verder is er een kinderdisco, kun je je fiets op pimpen en zijn er gratis pannenkoeken!
 • Liever iets anders eten dan pannenkoeken? Dan zit je bij Rrrollend Groningen goed! Drie dagen lang genieten van eten en drinken onder het genot van muziek. Voor de kids is er een knutselhoek, kindertheater en kunnen ze zich laten schminken. Eet smakelijk!

 

Regio Midden

 • Dé start van het Utrechtse culturele seizoen en dit jaar voor het eerst een heel weekend: Utrechts Uitfeest. Zaterdag 15 september is er op ruim 80 locaties een uiteenlopend programma voor jong en oud samengesteld. Op zondag 16 september is er in TivoliVredenburg muziek te vinden en in de Bibliotheek Utrecht zijn er vertellingen voor kinderen en boekpresentaties. Kijk voor het hele programma eventjes op de website!
 • Sommigen kinderen vinden musea saai, nou bij het Rijksmuseum hebben ze daar iets op bedacht! Zondag is het daar namelijk Familiedag in het Rijksmuseum. Deze dag zijn er allerlei gratis activiteiten zoals portretschilderen van Rembrandt, de theatershow Jij & de Gouden Eeuw, zelf restaurator worden en nog veel meer. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis, volwassenen betalen de normale entreeprijs.
 • Geen bloemencorso maar een Fruitcorso in Tiel dit weekend! Op zaterdag start om 13:30 de Fruitcorso. En dit spektakel wil je echt een keer zien! Voor de kleine kunstenaars is er om 17:00 een tentoonstelling van de kindercorso. Daarnaast is er dit jaar voor de eerste keer om 20:30 de Corso by Night! Spektakel in het donker dus! Er is zaterdag, zondag en maandag van alles te doen. Neem dus zeker even een kijkje in het
 • Alle prinsen en prinsessen moeten dit weekend in Bussum zijn! Op zaterdagmiddag 15 september krijgt Bussum bezoek van prinsen en prinsessen, heksen en andere sprookjesfiguren. Het probleem is alleen dat ze zich hebben verstopt… Kinderen kunnen op het Wilhelminaplantsoen een stempelkaart ophalen, mocht je een sprookjesfiguur vinden dan krijg je een stempel. En met een volle kaart krijg je een oorkonde en kans op een mooie prijs! De speurtocht is van 12:30 en 14:30 en het is helemaal gratis!

 

Regio Zuid

 • Twee weken na de grote corso in Zundert is er plek voor de kleintjes om hun kunstwerken te laten zien. Tijdens Kindercorso Zundert zie je een kleurrijke stoet van ongeveer 170 wagentjes. De parade is op zondag 16 september en de parade begint om 13:30.
 • Breda Barst dit weekend uit elkaar! En dat bedoelen we letterlijk! Breda staat het hele weekend in het teken van feest! Breda Barst festival is voor iedereen en ze denken ook speciaal aan de kleintjes met een kinderprogrammering, hoelahoep-workshop en theater. Verder zijn er optredens van Millionaire, Wulf, Jeangu Macrooy en nog héél veel meer. En het is nog eens gratis ook! Zie je in stadspark Valkenberg!
 • Bij boomkwekerij Jos Frijns & Zonen in Margraten kan er aankomende zaterdag geplukt worden! Tussen 10:00 en 15:30 kunnen er tijdens de jaarlijkse fruitplukdag appels en peren worden geplukt. Ieder gezin mag die dag 2 kilogram fruit gratis bij plukken. Boven de 2 kilogram betaal je € 1,- per kilo. PS. Neem zelf wel even een tas mee voor het fruit!
 • Een leuke, leerzame middag bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek dit weekend. Zondag kan je daar tijdens het Bevrijdingsfestival het museum bezoeken, naar de kindervrijmarkt maar ook zijn er verschillende optredens en kan je zelfs op hoepelworkshop! De entree is slechts 3 euro per persoon, iedereen tot en met 17 jaar kan gratis naar binnen!
 • Op zaterdag 15 september is het op de boomgaard van Harrie en Esther van Wagenberg in Overasselt tijd voor de appelplukdag! Van 09:00 tot 16:00 uur kun je met het hele gezin appels en peren plukken, een rondje op de pluktrein rijden, springen op het luchtkussen of je laten schminken. Verder is er een demonstratie van een imker en zijn er proeverijen voor de fijnproevers! De toegang tot de appelplukdag is gratis, het zelf geplukte fruit moet wel betaald worden.

 

Dit was hem weer voor deze week! Enjoy het hopelijk zonnige weekend! De vooruitzichten zien er in ieder geval goed uit:)

Fijn weekend!