Baby & Peuter

Dingen die handig zijn om mee te nemen

Heb je een vinkje gezet achter de checklist voor je handbagage en de inhoud van je EHBO-kist? Mooi. Maar er zijn nog meer dingen die handig zijn om mee te nemen. Het meest voor de hand liggende heb je waarschijnlijk al lang ingepakt, maar heb je ook aan deze items gedacht?

Toestemmingsformulier om alleen met je kind te naar het buitenland reizen. Als je kind nog een andere ouder met gezag heeft, moet je bij de grens kunnen aantonen dat diegene het goed vindt dat je met het kind het land uit gaat. Dat kan dus met een toestemmingsformulier.

Een paspoort of ID-kaart voor je kind. Om naar het buitenland te gaan, moet je je kind legitimeren. Let trouwens ook hier op als je kind nog een andere ouder met gezag heeft, want jullie moeten allebei toestemming geven voor zo’n identiteitsbewijs. Lees er hier meer over. 

Een campingbedje of Deryan – dat is een soort minitent. Ook handig als je niet gaat kamperen, want zo ben je wat flexibeler in het uitkiezen van accommodaties.

Een thermoskan of waterkoker, zodat je voor flesvoeding niet steeds in de weer hoeft met flessenwarmers of gaspitjes.

Een regenbroek met laarsjes, ook als het warm is. Zo kan je dreumes ook in de ochtend lekker kruipen.

Petjes, hoedjes, en een speciale zonnebril voor baby’s of peuters, zodat je kind zo min mogelijk last heeft van de zon.

Een kinderstoel die je kunt opvouwen of uit elkaar halen, zodat je kind makkelijker mee kan tafelen. 

Een tarp. Dat is een soort doek dat je kunt spannen als een tent. Heel fijn op plekken waar niet altijd schaduw voor handen is!  

Een draagzak of rugdrager. Lang niet elke plek is geschikt voor kinderwagens, dus een draagzak of rugdrager is onderweg geen overbodige luxe!

Heb jij nog handige aanvullingen op deze checklist?

Laat het ons weten. Samen maken we hier de ‘beste checklist ever’ van.