7 vragen..

‘Het is heerlijk om ze in de loop van de week te zien opknappen en ontspannen.’

In deze sprankelende nieuwe rubriek op Mama Goes Here, “Nederlandse Pioniers in Frankrijk”, brengen we je inspirerende verhalen van Nederlandse domeinbeheerders die in Frankrijk wonen. We stellen ze zeven boeiende vragen, waarbij ze hun passie voor hun werk, hun liefde voor hun domein en hun gastvrijheid met ons delen.

Maak kennis met deze avontuurlijke pioniers, die hun Nederlandse roots hebben gecombineerd met de prachtige Franse cultuur en landschappen. Ontdek wat hen heeft geïnspireerd om hun dromen na te jagen en een nieuw leven te beginnen in het betoverende Frankrijk. En waarom jij hun paradijsje echt een keer moet bezoeken. Deze week spreken we met Marit van Saint Paul le Marseillais

Wat is je favoriete plekje op het domein? Waarom?

 

In het bos, onder de pijnbomen. De wind doet de bomen ruisen, ik vraag me altijd af hoe oud die bomen al zijn. De (safari)tenten staan in de schaduw van deze bomen en je hebt uitzicht over de omliggende wijngaarden. Of bij de ezels. Als je rustig op de grond gaat zitten, besnuffelen ze je en daarna komen ze gezellig bij je staan. Dan moet je wel op de juiste plek hun oren kriebelen..

 

Waarom ben je met Saint Paul le Marseillais begonnen?

 

Na de verkoop van een eerder toeristisch bedrijf in Frankrijk, wilde ik graag doorgaan met mijn heerlijke werk: het in de watten leggen van de gasten en mijn passie voor decoreren daarmee combineren. Dus toen kwam dit wijndomein op het pad: liefde op het eerste gezicht. Uiteraard was het een grote puinhoop en was en is er veel werk te doen. Het was een wijndomein met 36 hectare wijngaard in gebruik. Er waren dus geen gites of tenten. We werden wijnboer in combinatie met het toerisme. Inmiddels geen wijnboer meer maar wel een ervaring rijker en ik concentreer me nu op het toerisme en evenementen.

 

Wat vind je leuk aan dit werk?

 

De enthousiaste reacties van de gasten en het iedere keer weer pico bello in orde maken van het domein. En ieder jaar weer op zoek naar net die andere restaurants, verborgen in the middle of nowhere, maar wel vlakbij. Eten bij een wijnboer in de tuin of eten bij een visser aan zee. Zo leuk om de mensen zo enthousiast terug te zien komen, die adressen hadden ze zelf nooit gevonden.

 

Wat vind je een minder leuke kant?

 

Dat ik soms het idee heb dat ik altijd aan het schoonmaken ben 🙂 en dat ik de lat misschien te hoog leg.

Wat vind je belangrijk voor je gasten?

Voorpret voor de vakantie is belangrijk. Dus ik raad iedereen aan onze Instagram te volgen, zodat je op de hoogte blijft wat er hier gebeurt en hoe het eruit ziet. Ik zie vaak dat de gasten vermoeid aankomen en het is heerlijk om ze in de loop van de week te zien opknappen en ontspannen. Lekker eten op en rond het bedrijf, heerlijk genieten van de krekels, een massage door onze eigen masseuse.

 

Wat vind je belangrijk voor jezelf?

 

Dat ik mijn werk leuk blijf vinden.

 

En wat wil je dat gasten vertellen aan hun vrienden als ze weer thuis zijn?

 

Wat denk je? Blije ouders en blije kinderen, hoe oud ze ook zijn. De unieke ligging van Saint Paul (je kan de zee zien liggen, 7 km hemelsbreed) en midden in de wijngaarden, zorgt er al jaren voor dat mensen met veel plezier hier komen. En terugkomen. Zowel de Franse gasten als de Nederlandse gasten hebben het altijd over een ‘klein paradijsje’. Daar ben ik best trots op. Jullie zijn welkom!

Ins en outs, haken en ogen

Dat het gezin zo kan genieten van hotels, komt niet uit de lucht vallen. Annemieke is er bijna dagelijks te vinden. ‘Ik werk in de hotelbranche en ben verantwoordelijk voor de reserveringen. Vandaar dat ik thuis Chef Vakantie ben: ik ken veel ins en outs, foefjes en mogelijkheden.’ Annemieke weet uit ervaring dat het met veel bookingsites moeilijk communiceren is én dat je als consument waarschijnlijk duurder uit bent. ‘Trap ook nooit in vouchers. Daar zitten altijd haken en ogen aan. Negen van de tien keer staat er in de kleine lettertjes dat de schoolvakanties zijn uitgesloten. Daar sta je dan met je kinderen…’

Telefoneren kun je leren

Na deze kleine vakantietips zijn we toch benieuwd geworden naar dé tip van onze Chef Vakantie. ‘Altijd bellen naar de accommodatie zelf!’, drukt Annemieke ons op het hart. ‘Boeken via de eigen website is al stap één, maar voor het echte prijsverschil moet je toch die telefoon oppakken.’ Ze plakt er wel een disclaimer aan vast. ‘Niet alle hotels zullen je korting geven, maar veel wel.’

Zelf heeft Annemieke al veel gebruik gemaakt van haar eigen tip. ‘Ik heb wel eens twintig euro korting per nacht gekregen, dat is dat ene telefoontje echt wel waard.’ Onze Chef Vakantie laat ons niet alleen achter met haar gouden tip, maar heeft ook nog wijze levensles. ‘Ik zeg altijd maar zo, alles is onderhandelbaar in het leven. Niet alleen vakanties!’ Die staat genoteerd, Chef Annemieke.

Heb je zelf een gouden tip? Laat het ons weten en misschien ben jij onze volgende Chef Vakantie! redactie@mamagoeshere.nl