Op-tijd-boeken-service en kortingen op maat?

Maak nu gratis een account aan

Search

  • nl
  • en
Inloggen

Stéphanie, moeder van Aurelie (6) en Florentine (4)

Bekijk de 1 reizen van Stéphanie

‘De beste restaurantjes, mooie baaitjes en stranden vind ik door te praten met de lokale bevolking. De lokale slager of bakker kan je vaak zomaar vertellen waar je moet zijn voor de beste restaurants, die misschien niet zomaar op elke site staan.’

Als alleenstaande moeder met een drukke baan in de PR vormt Stéphanie samen met haar twee jonge dochters niet een traditioneel gezin. Om werk en kinderen te kunnen combineren heeft Stephanie een au pair in huis wonen en zo zijn ze, zoals Stéphanie dat omschrijft, een ‘typisch modern family.’

Familiebezoek

Geheel toeval is het niet dat Stéphanie haar meisjes elk jaar mee naar Loire streek neemt. “Ik ben zelf half Française en zo combineer ik onze vakantie met een familiebezoek.” Vakantie duurt zo al snel een paar weken. “Die weken in Frankrijk doen we altijd heel rustig aan. Ik ben vooral bezig met het zoeken naar goede lokale producten, om mee te koken, taarten te bakken of confituren te maken.” Naar haar kinderen heeft ze bijna geen omkijken. “De kinderen spelen dagenlang met de kinderen van mijn zus. Ze zijn dan met vijf meisjes, de jongste is 4, de oudste 9 jaar. Die kunnen de hele dag elkaar entertainen.”

Vliegen naar Abu Dhabi

De eerste keer dat ze met z’n drieën op vakantie gingen, namen ze het vliegtuig naar Abu Dhabi. “Dat zou ik niet meer zo snel doen. Aurelie was toen drie jaar en Florentine twee. Om alleen met twee van die kleintjes op een nachtvlucht te zitten was een drama.” Toch viel bij Stephanie Abu Dhabi wel in de smaak als vakantiebestemming. “Dit is echt een plek waar ik normaal gesproken niet zomaar op vakantie naar toe zou gaan, maar omdat mijn zus daar met haar gezin als expats woonden zijn we er drie keer naartoe geweest. Los van de vliegreis is het wel een heerlijke bestemming met kinderen. Mooie hotels, mooi strand en altijd goed weer.”

Vakantie in de bergen

Als haar dochters wat ouder zijn, hoopt Stéphanie ze nog een keer mee te nemen op skivakantie. “Ik ben gek op skiën, maar nu ze nog zo klein zijn vind ik het gesleep met ski’s en het aanschaffen van alle skigear nog een beetje veel gedoe.” Vroeger waren de bergen voor Stéphanie sowieso één keer per jaar vaste prik. “De laatste tocht die ik heb gemaakt was samen met een vriendin in de Cevennes in Frankrijk. Een fantastisch mooi gebied. Dit jaar willen we graag een 4000+ berg beklimmen, dus waarschijnlijk wordt het Italië.” Op vakantie gaan zonder haar dochters kan Stéphanie doen ze als de meisjes bij hun vader zijn. “Dat is dan wel weer een voordeel van gedeeld ouderschap, zo heb je echt soms dagen voor jezelf.”