Op-tijd-boeken-service en kortingen op maat?

Maak nu gratis een account aan

Search

  • nl
  • en
Inloggen

RODERIK & SELMA OUDERS VAN JONAS (5) EN FREYA (2)

Bekijk de 1 reizen van Roderik & Selma

Roderik en Selma denken in mogelijkheden: “Backpacken met kinderen kan. Gewoon een beetje water bij de wijn.”

Roderik & Selma zijn vrijbuiters. Voor de geboorte van hun zoon Jonas trokken ze o.a. door Mozambique, Kenia en Thailand. Selma is onderwijsadviseur, Roderik heeft een maatschappelijk communicatiebureau, is documentairemaker en initiatiefnemer van Stichting De Buurtcamping. Beiden werken 40 tot 50 uur in de week. Hun huishouden komt op andere mensen wat chaotisch over. “We vergeten vaak dingetjes, maar zijn eigenlijk heel gestructureerd.” Samen hebben ze Jonas van 5 en Freya van 2. “Freya heeft een spierziekte. Ze ontwikkelt zich goed, maar heeft meer zorg nodig.”

Beetje gezond

De moeder van Selma brengt elke maandag vers fruit van de boer mee. Verder zijn ook in hun huishouden de chiazaadjes te vinden, maar E-nummers en het ‘vergif’ suiker worden ook gewoon gebruikt. “Er gaat niets boven af en toe een patatje van de snackbar!”

Uitruilprogramma

Roderik en Selma passen 2 keer per jaar op de kinderen van Selma’s zus en vice versa. “Zo weten we zeker dat we twee keer per jaar een weekendje weg kunnen. Het gevolg is wel dat we twee weekenden opeens 5 kinderen hebben, in plaats van 2, maar met een beetje goede voorbereiding is dat best te doen.”

Avontuurlijk

Roderik en Selma gaan af en toe op vakanties die voor anderen iets te avontuurlijk zijn. Zo trokken ze met Jonas door Kameroen en met Freya, toen ze 6 weken oud was, door Portugal. Hun trektocht met Jonas door Albanië is een mooie herinnering: “We wisten niet wat we konden verwachten, hoe het daar zou zijn en of backpacken met een kind wel leuk zou zijn. Dat onze rugzakken niet waren aangekomen was niet fijn, maar daarna was het heerlijk.”