Op-tijd-boeken-service en kortingen op maat?

Maak nu gratis een account aan

Search

  • nl
  • en
Inloggen

MARJOLEIN & JAN WICHER OUDERS VAN VOS (4) EN KEES (1)

Bekijk de 3 reizen van Marjolein & Jan Wicher

“Wij spekken op vakantie graag lokale zakken, niet die van beursgenoteerde bedrijven”. In een All Inclusive complex zul je Marjolein en Jan Wicher dus ook niet vinden.

Jan Wicher is partner bij contentmarketingbureau Mister Koreander en Marjolein is zelfstandig maatschappelijk adviseur. Hij werkt meer dan 40 uur en zij wisselend, tussen de 16 en 36 uur. Samen met Vos (4) en Kees (1) vormen ze een vrolijk en sociaal gezin. “Natuurlijk is het lachen om een keertje over een boulevard vol henneptattooshops, kebabzaken en duty free Lacoste winkels te lopen, maar als dat het enige decor is, worden we ongelukkig.”

Toscane

Voor de geboorte van Vos en Kees experimenteerden Marjolein en Jan-Wicher met verschillende vakantievormen. Van stedentrips tot kamperen en backpacken. De eerste vakantie met Vos brachten ze door op een fijne agri turismo in Toscane.

Door schade en schande

“Waar vakantie zónder kinderen draait om het opladen van jezelf, betekent vakantie mét kinderen vooral dat je eigen wensen op de tweede plek komen. Wat dat betreft zijn we door schade en schande wijs geworden. Vakantie mét kinderen is vooral een voortzetting van de thuissituatie, met een ander decor. Heel waardevol, want voor de kinderen is het goed dat ze meer van de wereld zien, maar als ouder is de beleving totaal anders.” Het eisenlijstje van Marjolein en Jan Wicher heeft dan ook een make-over gehad. “Een supermarkt, restaurant en zwemgelegenheid op loopafstand. Niet te lange reistijd. En een natuurlijke omgeving, waarin de oorspronkelijkheid nog te zien is.”

Onverwachte topper

Voor Marjolein en Jan-Wicher is een vakantie geslaagd als ze kunnen ontspannen, lekker kunnen wandelen, lezen, gamen en lachen met elkaar. “En als we iets nieuws hebben gegeten, mooie cultuur en natuur hebben gezien en zijn opgewarmd. Oh, en het belangrijkste: als de kinderen hebben genoten. Zelf zijn we er nog steeds verbaasd over, maar Kreta, of all places, was tot nu toe de absolute topper.”