Op-tijd-boeken-service en kortingen op maat?

Maak nu gratis een account aan

Search

  • nl
  • en
Inloggen

Evelien & Maarten, ouders van Dante (3) en Thijmen (0)

Bekijk de 3 reizen van Evelien & Maarten

“We houden van unieke plekken buiten de gebaande paden. Nu we kinderen hebben, zoeken we het iets dichterbij huis en draait het vooral om plezier voor het hele gezin.”

Maarten (35) en Evelien (34) ontmoetten elkaar zeven jaar geleden op werk. Getrouwd zijn ze nog niet – ‘we vinden het leuk om dat voor later te bewaren’ -, maar hun liefde is al wel verrijkt met twee kinderen, Dante en Thijmen. Evelien is account- en project manager bij een klein, creatief reclamebureau en Maarten heeft zijn een eigen productiebedrijf. Vrije tijd en onverwachtse gekkigheden komen sinds de kinderen minder vaak voor, maar gelukkig is het stel gezegend met lieve (schoon)ouders die regelmatig een weekend oppassen.

Ontdekingsreizen

Voordat Maarten en Evelien kinderen kregen, gaven ze de voorkeur aan ontdekkingsreizen: “We vinden het allebei heerlijk om een boek te kunnen lezen, maar ook om lange wandelingen te maken, musea te bezoeken en heerlijk te eten. We reisden een paar jaar geleden drie weken door Thailand, dat was voor ons het ideale vakantieplaatje.”

Vakantie-criteria

Met kinderen werden dat soort reizen ineens iets lastiger en dus zoekt het stel het tegenwoordig iets dichterbij huis. Hun criteria: ruimte, betaalbaarheid en comfort. Ook vinden ze het fijn als er een restaurant, een omheind zwembad en een kinderbadje op het terrein aanwezig zijn. En ook fijn om te weten: “Hoe ver is het strand? Is er een speeltuin(tje)? En hoe slapen de bedden?”

No-go

Het liefst kost een vakantie niet te veel geld: “Maar we houden wel een beetje van luxe. Het moet comfortabel zijn, zodat we echt kunnen ontspannen.” En over de absolute no-go hoeven ze ook niet lang na te denken: “All-inclusive resorts en hotels met meer dan 75 kamers.