Op-tijd-boeken-service en kortingen op maat?

Maak nu gratis een account aan

Search

  • nl
  • en
Inloggen

Dies en Evert Jan, ouders van Julius (9), Kiet (8) en Katie (5)

Bekijk de 3 reizen van Dies & Evert

‘Op vakantie gaan we te laat naar bed, maar slapen ook lekker uit en er worden heel veel spelletjes gespeeld. Favorieten zijn Uno en boerenbridge.’

 

 

Vele reizen samen naar Azië

De vonk tussen Dies en Evert Jan sprong ruim 20 jaar terug over in hun studentenstad Groningen. Een rondtrek door Thailand, van Bangkok naar Changmai en Krabi bleek achteraf slechts de eerste van hun vele reizen samen naar Azië. Ook toen Julius nog een baby was werd Singapore en Maleisië bezocht en na de geboorte van Kiet stapten ze met hun twee jonge zoons op het vliegtuig richting Bali. Pas toen Katie het gezin compleet maakte zochten ze een bestemming uit dichterbij huis. Het werd Italië. “Inmiddels beginnen en eindigen we alle zomervakanties in onze boerderij in het midden van Frankrijk. Vanuit daar reizen we verder.”

Nog twee extra

Naast hun drukke gezinsleven runnen Dies en Evert Jan allebei een eigen bedrijf. Evert Jan heeft sinds augustus 2012 een bedrijf dat investeert in groeiende ondernemingen. Dies is een jaar later de site www.kidsproof.nl/amsterdam gestart. “Met 2 jonge bedrijven heb je er eigenlijk nog 2 kinderen bij! Hoe meer aandacht je ze geeft, hoe harder ook deze groeien!” Het combineren van werk en gezin is daarom ook best weleens lastig. “We proberen daarom zoveel mogelijk samen te eten en de kids in bed te leggen. En we hebben gelukkig een hele batterij leuke oppassen die regelmatig inspringen of oppassen als we een avondje samen op pad gaan.”

Democratisch besluit

Dat ze tijdens een vakantie echt even met zijn vijven zijn, daar genieten ze als gezin flink van. Een favoriete vakantiebestemming is dan ook lastig kiezen. “Blij worden we van een mooi plekje, waar we dieren kunnen spotten, veel activiteiten te doen zijn en we lekker kunnen eten.” Waar een reis naartoe gaat is meestal democratisch besluit. “Pas als iedereen enthousiast is gaat Evert op zoek naar de locaties en bijzondere, vriendelijke, mooie hotelletjes. Daar heeft hij echt een neus voor.”

Diverse regio’s

In een vakantie worden altijd meerdere regio’s aangedaan. “We zitten eigenlijk nooit langer dan 4 dagen op 1 locatie.” No-go’s zijn voor dit gezin grote, massale hotels, all you can eat buffetten en overvolle toeristenlocaties.“Graag gaan we naar gebieden waar het internationale toerisme nog niet al het lokale heeft weggespoeld. En een plek om te zwemmen en waar we buiten kunnen eten, zijn wel een beetje een must voor onze vakanties.”