Op-tijd-boeken-service en kortingen op maat?

Maak nu gratis een account aan

Search

  • nl
  • en
Inloggen

Caroline en Jasper, ouders van Elinn (5) en Lou (3)

Bekijk de 4 reizen van Caroline & Jasper

“Als één van de kinderen ziek wordt en we moeten de hele week verplicht in het vakantiehuis blijven, dan moet het ook nog als vakantie voelen.”

Ze zijn ondernemend. Doen veel leuke dingen samen. In het weekend plannen ze altijd meerdere leuke uitjes met vrienden of alleen met het gezin. De stad in, naar het strand, uit eten, picknicken in het park. Ook op vakantie is het niet anders voor Caroline, Jasper en hun dochters Elinn en Lou. “We relaxen aan het zwembad of op ’t strand, maar we vinden het leuk om kleine tripjes naar een mooie stad te maken. Zo hebben we afgelopen vakantie fietsen. Onze kinderen achterop en af en toe gestopt bij terrasjes en speeltuintjes. Het was geweldig.”

Gezelligheid

Beiden werken in de reclame. Caroline als strategy director en Jasper als freelance creative copywriter. Met een beetje hulp van de moeder van Caroline is dit werk goed te combineren met het gezinsleven dat ze hebben. Hun huishouden in Amsterdam typeren ze als ‘vrij geordend en ontspannen’. De komst van de twee dochters heeft vooral een hoop gezelligheid in huis gebracht. “Het leukste aan het hebben van kinderen is om te zien hoe leuk en grappig ze zijn. Je ziet dat ze zich ontwikkelen en echt eigen persoonlijkheidjes worden. Zo is Elinn heel lief, gevoelig, creatief, fantasierijk en wil graag alles goed doen. Terwijl Lou juist eerder ondeugend, eigenwijs, beweeglijk, grappig en ondernemend is.”

Reislust

Voordat de meiden er waren hebben Caroline en Jasper een aantal mooie reizen gemaakt. “We kozen meestal een fijne, zonnige bestemming om daar gedurende een paar weken rond te reizen. Zo zijn we bijvoorbeeld in Cuba, de Griekse Cycladen, Hong Kong, Bali, Marokko, Zuid-Spanje en Vietnam geweest.” De geboorte van hun eerste dochter maakte geen einde aan hun reislust. “Toen Elinn bijna drie maanden oud was zijn we op een rustige try-out vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk. Dat ging perfect en na 9 maanden durfden we het aan om samen met haar naar Suriname en Tobago te reizen.”

Portugal

Tegenwoordig is Portugal hun favoriete vakantiebestemming, maar dat betekent niet automatisch een jaarlijks tripje naar de Portugese zon. “We wisselen graag elk jaar van bestemming. Wel gaan we eigenlijk altijd voor een combinatie van zon, zee, strand en zwembad én dichtbij een grote stad.” Tijdens een vakantie zoeken Caroline en Jasper vaak naar 2 of 3 verschillende accommodaties. “Zo hebben we wat afwisseling qua omgeving. We zoeken een kindvriendelijk huis dat er leuk uitziet qua inrichting en ook comfortabel is. En we letten er ook op of er niet te veel kronkelweggetjes in de omgeving zijn, want onze kinderen zijn allebei ontzettend wagenziek.”