Welkom  op Ibiza

Ibitha

De Catalaanse naam is Eivissa. Ibiza is de Castiliaanse naam. In Nederland wordt Ibiza uitgesproken als ‘Ibidza’ zoals pizza. In het Spaans spreek je de Z uit als de   th in think.

Het water rond het eiland is zo helder vanwege het  zeewier dat het water schoon  en zuiver houdt.

Things  todo voor gezinnen

Ibiza heeft adembenemend veel fijne strandjes voor gezinnen. Wij hebben onze top zeven voor je op een rijtje gezet

GezinsvriendelijkeStranden

Typerend op Ibiza zijn de  vele villa's & finca's waarin de hippiecultuur nog steeds tot  uiting komt in Moorse en   Balinese elementen gecom- bineerd met de traditionele  stijl van de finca's.

Finca's &  villa's

Vrije geesten

De zorgeloze sfeer en dito levensstijl op Ibiza heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op ‘vrije geesten en alternatievelingen zoals kunstenaars, schrijvers  en muzikanten.

Van dit geweldige uitkijkpunt tot een 'spannende' kartbaan wij delen 6 leuke kindvriendelijk uitje op ibiza.

Leuke uitjes

Ibiza veilige haven

Het imago van Ibiza als vrijstaat  stamt uit de de tijd van het facistische regime van  Franco.  Ibiza was toen  een veilige haven.

Pink Floyd, The Rolling Stones en Santana

In deze periode traden artiesten als Pink Floyd, The Rolling Stones en Santana op. Dit trok tien duizenden hippie aan die zich af zetten tegen de kapitalistische en materialistische maatschappij.

Slapen

Hotel Bless is te gek!

Oogverblindend zwembad

Heb jij nog fijne tips to stay  @ Ibiza

Het imago van utpoisch eiland voor vrije liefde, decadentie en recreatief drugsgebruik werd versterkt door de film More uit 1969.

De film More uit 1969.

Geld was niet belangrijk

De tienduizenden hippies woonden in communes in grotten langs de kust of in leegstaande boerderijen zonder water en elektriciteit. Geld was niet belangrijk, want dit was onderdeel van het kapitalisme.

Club cultuur

In de jaren 80 zwakte de hippiebeweging af en maakte de hippie cultuur plaats voor andere idealen en de nu zo bekende club cultuur.

ETEN  DOE JE BIJ ...

Dit wil je weten